Ο Ζοζέ Μπαρόζο μόλις προσελήφθη από την Goldman Sachs

Ο Ζοζέ Μπαρόζο μόλις προσελήφθη από την Goldman Sachs Facebook Twitter
2

Η Goldman Sachs προσέλαβε τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ως σύμβουλο και μη εκτελεστικό πρόεδρο της διεθνούς μονάδας της, ανακοίνωσε σήμερα η επενδυτική τράπεζα που έχει έδρα τις ΗΠΑ.

 

Ο Μπαρόζο έχει διατελέσει πρόεδρος της Κομισιόν από το 2004 έως το 2014 και πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2002 έως το 2004.

 

Η Goldman Sachs International, της οποίας θα προεδρεύει ο Μπαρόζο, έχει την έδρα της στο Λονδίνο και από τα 6.000 μέλη του προσωπικού της, λιγότερα από 1.000 έχουν τη βάση τους εκτός Βρετανίας.

 

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Μπαρόζο θα βοηθήσει την εταιρεία στο έργο της να συμβουλεύει πελάτες για το πώς να αντιμετωπίζουν το "γεμάτο προκλήσεις και αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον", αναφέρουν σε δήλωσή τους οι δύο επικεφαλής της Goldman Sachs Μάικλ Σέργουντ και Ρίτσαρντ Γκνοντ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Το συστημα εξουσιας Ν.Τ.Π./Ν.Φ.εχει μιαν βασικη αρχη την οποια τηρει με απολυτη συνεπεια.Ποτε δεν "ξεχνα',δεν "εγακαταλειπει", τους πιστους υπηρετες του.Οι οποιοι αφουν εκτελεσουν πιστα τα καθηκοντα τους σε πολιτικο επιπεδο "μεταπηδουν"στον 'ιδιωτικο τομεα' με παχυλοτατες αμοιβες.Η και το αντιστροφο.Στην ουσια "πηγανοερχονται"μεταξυ πολιτικης και οικονομικης εξουσιας,μεταβαλλομενοι απο "ελεγκτες" σε "ελεγχομενους",και τουμπαλιν.Λογω "εμπειριας και ικανοτητων",βεβαιως-βεβαιως.Για να γινει κατανοητο το ποσο παραλογο και αφυσικο ειναι κατι τετοιο,αρκει να φαντασθειτε εναν διευθυντη εφοριας ο οποιος θα γινοταν καποια στιγμη επιχειρηματιας ,στην ιδια περιοχη,και μετα απο καποια χρονια θα επανερχοταν στην Εφορια ως Διευθυντης,και μετα θα ξαναγινοταν επιχειρηματιας ! Φυσικα ολα αυτα θα εχαρακτηριζοντο απο το συστημα θεμιτα και φυσιολογικα λογω της πειρας την οποια θα αποκτουσε απο αυτα τα ....πηγαινελα !Το πιο ενδιαφερον,ομως,ειναι οτι αυτη η,προφανεστατα αντιφατικη πρακτικη εχει "υποβληθει" στο ευρυ κοινο ως κατι περιπου αυτονοητο.Και αυτο το "κοινο"εχει,στην πλειονοτητα του,αποδεχθει οτι αυτη η απολυτη αντιφαση συνιστα κατι το φυσιολογικο..Ο μεγαλος George Orwell στο αριστουργηματικο 1984 ειχε περιγραψει και "οριοθετησει"αυτες τις πρκτικες,ως ακολουθως:"“Power is in tearing human minds to pieces and putting them together again in new shapes of your own choosing.”"""“Doublethink means the power of holding two contradictory beliefs in one's mind simultaneously, and accepting both of them.”"