Σάλο και σωρεία αντιδράσεων σε πολιτικό επίπεδο αλλά και στα social media, προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Mea Culpa, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά σήμερα την διαγραφή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μπογδάνου

 

«Εχθές το βράδυ  ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από  γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για μία «εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους.»«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει.»

 

Ο ιστότοπος είχε ιδρυθεί στο παρελθόν από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. 

 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας περιορίστηκε στο να γράψει στο Twitter πως η ιστοσελίδα δεν του ανήκει και ότι έκανε retweet χωρίς να το ελέγξει, «πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει». Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο άρθρο με τίτλο «ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας» είχαν δημοσιευτεί τα ονοματεπώνυμα μαθητών σε τμήμα νηπιαγωγείου, με τον αρθρογράφο να σχολιάζει την αναλογία ελληνικών και ξένων επωνύμων. 

 

 

Αντιδράσεις και από ΚΚΕ: «Κατ' επάγγελμα χαφιές»

 

«Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων», τόνισε το ΚΚΕ.  «Τελευταίο κρούσμα η ανατριχιαστική, ρατσιστική αναπαραγωγή λίστας με ονόματα μαθητών και εκπαιδευτικού από νηπιαγωγείο της Αθήνας, παραβιάζοντας ακόμα κι αυτή τη σημερινή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα. Ειδικά γι’ αυτή τη διαρροή και δημοσιοποίηση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να κρύβεται. Δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της.»