Ο Μάθιου Νίμιτς αποκάλεσε «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς

Ο Μάθιου Νίμιτς αποκάλεσε «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς Facebook Twitter
2

Με μια προκλητική δήλωση, ο Μάθιου Νίμιτς αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, λέγοντας μάλιστα ότι οι προτάσεις του ενισχύουν την εθνική τους ταυτότητα.

Σύμφωνα με τον ANT1, ο Αμερικανός διπλωμάτης του ΟΗΕ, αποκάλεσε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό μέσο των Σκοπίων, τους κατοίκους της ΠΓΔΜ, «Μακεδόνες».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: Αρκετές φορές στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ένας «Μακεδόνας» έρχεται και με χαιρετά, λέγοντάς μου, Ω! Είσαι ο Νίμιτς!

Κατά τη γνώμη μου, συνέχισε, το πακέτο προτάσεών μου δεν αναμιγνύεται στο ζήτημα της ταυτότητας και στην πράξη ενισχύει και ενδυναμώνει την ταυτότητα της χώρας και του λαού της χώρας.

«Σε επαφές μου με ανθρώπους της χώρας σας βλέπω ότι έχουν πολύ ισχυρή ταυτότητα κι αυτή η ταυτότητα διήρκεσε για πάρα πολλά χρόνια. Είσαστε ανεξάρτητοι εδώ και περίπου 25 χρόνια, είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν μέρος της Γιουγκοσλαβίας, είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν μέρος του Βασιλείου της Σερβίας, είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οπότε η ταυτότητα του λαού είναι - κατά την άποψή μου- ασφαλής ταυτότητα και πραγματικά πιστεύω ότι οι ιδέες που παρουσίασα ενισχύουν, παρά βλάπτουν την ταυτότητά σας» υπογράμμισε.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια