Ο Βαρουφάκης μηνύει το γερμανικό κράτος για την απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μήνυσε το γερμανικό κράτος Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Στην αντεπίθεση περνάει ο Γιάνης Βαρουφάκης μηνύοντας το γερμανικό κράτος μετά την απόφαση του Βερολίνου απαγορεύσει την είσοδο του στη Γερμανία με αφορμή τη συμμετοχή του σε πολιτική εκδήλωση για τη Γάζα. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αποφάσισε να μηνύσει τις γερμανικές αρχές στα γερμανικά δικαστήρια και επιφυλάσσεται να απευθυνθεί και στα ευρωπαϊκά, για καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων και συκοφαντική δυσφήμιση. Η απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη ελήφθη έπειτα από διαβουλεύσεις με το ΜΕΡΑ25 Γερμανίας και τη νομική του ομάδα στη Γερμανία. 

Πριν την κατάθεση της μήνυσης, σε ανακοίνωσή του το Μέρα25 αναφέρει ότι «αφού δεσμεύτηκαν [οι γερμανικές αρχές] στον δικηγόρο του γραμματέα του ΜέΡΑ25 ότι θα απαντούσαν εγγράφως σε τρία εύλογα ερωτήματα (Ποια αρχή εξέδωσε την απαγόρευση; Πότε; Με ποιο σκεπτικό;), οι γερμανικές αρχές τελικά απάντησαν πως… δεν θα απαντήσουν επικαλούμενες λόγους ''εθνικής ασφάλειας'' και επειδή οι τυχόν απαντήσεις θα υπονόμευαν την ''ορθή εκτέλεση των καθηκόντων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών ασφάλειας που εμπλέκονται στην υπόθεση''».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει την 12η Απριλίου στο Συνέδριο για την Παλαιστίνη, εκδήλωση που διοργανώθηκε από το MEΡA25 Γερμανίας, την Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη και άλλες οργανώσεις με στόχο τον διάλογο για την ανεύρεση λύσεως που θα εξασφαλίσουν ίσα πολιτικά δικαιώματα και στις δύο πλευρές. 

Σημειώνεται ότι η απαγόρευση δραστηριότητας δεν συνεπάγεται μόνο απαγόρευση εισόδου στη χώρα αλλά απαγόρευση ακόμα και διαδικτυακής συμμετοχής σε εκδηλώσεις στη Γερμανία. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM