NEO VIDCAST

Η Γερμανία εξέδωσε απαγόρευση εισόδου στον Γιάνη Βαρουφάκη

Η Γερμανία εξέδωσε απαγόρευση εισόδου στον Γιάνη Βαρουφάκη Facebook Twitter
Γιάνης Βαρουφάκης, φωτ.: Eurokinissi
0

Απαγόρευση εισόδου και κάθε πολιτικοποίησης στη χώρα εξέδωσε το γερμανικό κράτος κατά του Γιάνη Βαρουφάκη

Το γερμανικό κράτος σήμερα εξέδωσε «Betätigungsverbot» (μτφρ. απαγόρευση δραστηριότητας) εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη και ακόμα δύο ακαδημαϊκών μετά την εισβολή της αστυνομίας στο συνέδριο για την Παλαιστίνη το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο. 

Η απαγόρευση δραστηριότητας δεν συνεπάγεται μόνο απαγόρευση εισόδου στη χώρα αλλά απαγόρευση ακόμα και διαδικτυακής συμμετοχής σε εκδηλώσεις στη Γερμανία. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν είναι ο μόνος ακαδημαϊκός που απαγορεύεται πλέον να εισέλθει στη Γερμανία. Αντίστοιχη απαγόρευση εκδόθηκε και για τον Salman Abu Sitta, και για τον χειρουργό, πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης Ghassan Abu Sittah, τον οποίο μάλιστα συνέλαβαν και υπέβαλαν σε τρίωρη ανάκριση στο αεροδρόμιο του Βερολίνου. 

Οι δύο άνδρες και ο Γιάνης Βαρουφάκης, θα λάμβαναν μέρος στο Συνέδριο για την Παλαιστίνη που διοργανώνει η «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» και το ΜεΡΑ25 Γερμανίας, με κεντρικό αίτημα την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. 

 

 

Πολιτική
0

NEO VIDCAST

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM