Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε πόσο του ήρθε ο λογαριασμός ρεύματος - «Αυξήθηκε, εγώ τα βγάζω πέρα, άλλοι όχι»

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε πόσο πληρώνει στη ΔΕΗ - «Αυξήθηκε ο λογαριασμός, εγώ τα βγάζω πέρα, άλλοι όχι» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Για έλλειμμα ενεργειακής στρατηγικής, βίαιη λιγνιτοποίηση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση από την παρέμβαση του στο Φόρουμ των Δελφών, ασκώντας της κριτική για τον τρόπο αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε πως «η μεγάλη εικόνα είναι ότι δεν βρισκόμαστε σε εποχή κανονικότητας και πρέπει να αποφασίσουμε πώς ακριβώς θέλουμε η ΔΕΗ να λειτουργεί. Με γνώμονα τη δημόσια και κοινή ωφέλεια ή την αύξηση των κερδών και των μερισμάτων των ιδιωτών που έχουν μπει;».

«Σε μια στιγμή κρίσης πρώτιστο μέλημα μας πρέπει να είναι η κοινή ωφέλεια κι η μείωση των υπέρογκων λογαριασμών που παίρνει ο καταναλωτής», σημείωσε.

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε τι λογαριασμούς ρεύματος λαμβάνει ο ίδιος. «Αυξήθηκε και σε εμένα ο λογαριασμός της ΔΕΗ απλά εγώ ανήκω σε αυτούς τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα αυτή η αύξηση να με θυμώνει και να με προβληματίζει, αλλά να μη με βγάζει εκτός οικογενειακού προϋπολογισμού μου».

«Πληρώναμε γύρω στα 200 ευρώ και είναι πάνω από 400», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτά τα 200 ευρώ αύξησης εγώ μπορώ να τα βγάλω πέρα, μια οικογένεια όμως που έχει 1.500 ευρώ ή 2.000 εισόδημα και έχει ανελαστικές υποχρεώσεις δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα».

Τόνισε πως «όταν αυτό συνδυάζεται και από πολύ μεγάλες αυξήσεις και στα είδη βασικής κατανάλωσης διατροφής, στα καύσιμα, βρισκόμαστε σε μια εξίσωση δισεπίλυτη όσο παραμένει σταθερό το εισόδημα και συρρικνώνεται και ανεβαίνουν οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών» και πως «αν αυτό συνεχιστεί για πάρα πολύ ανησυχούμε ότι θα δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής κρίσης».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM