Ντρομπρόφσκις: H Ελλάδα είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της Ευρωζώνης

Ντρομπρόφσκις: H Ελλάδα είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της Ευρωζώνης Facebook Twitter
1


Η Αθήνα πρέπει να επιταχύνει τη μεταρρυθμιστική της προσπάθεια και να παρουσιάσει μια "πλήρη και αξιόπιστη" λίστα αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντρομπρόφσκις.

Ο Ντομπρόφσκις περιέγραψε την Ελλάδα ως "μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της Ευρωζώνης" και προειδοποιεί ότι κάθε μέρα χωρίς συμφωνία καθιστά την κατάσταση για τους πολίτες ακόμη πιο δύσκολη και οι υπεύθυνοι πρέπει να βιαστούν.


"Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταρτίσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων πλήρη και αξιόπιστη. Έχουμε χάσει πολύ χρόνο. Τώρα οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά πρέπει να επιταχύνουμε." δήλωσε στην εφημερίδα Bild. Eπιπλέον σημειώνει πως εφόσον η Ελλάδα ολοκληρώσει το επόμενο βήμα του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, τότε θα αποδεσμευθούν οι τελευταίες δανειακές δόσεις.

 

Ο κ. Ντρομπρόφσκις τονίζει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά θέτει ζήτημα για τον τομέα της εξυγίανσης των δημοσιονομικών, τους τομείς των συντάξεων και της αγοράς εργασίας τονίζοντας πως στους τρεις αυτούς πυλώνες πρέπει να γίνουν περισσότερα.


"Η Ελλάδα θα πρέπει τώρα να προτείνει μεταρρυθμίσεις και όχι μόνο να απορρίπτει αυτές που της προτείνονται", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια