ΝΔ: Απαιτούμε διαγραφή Πολάκη- Χυδαιότητες και απειλές δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές

Παύλος Πολάκης Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί η Νέα Δημοκρατία, σε νέα ανακοίνωση για την ανάρτηση του βουλευτή, απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρώτη αντίδραση της Κουμουνδούρου, μέσω κομματικών πηγών. 

«Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια», υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία σε νέα ανακοίνωση για την ανάρτηση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Παράλληλα, το κυβερνών κόμμα χαρακτηρίζει αυτονόητη τόσο τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και την αποπομπή του Νίκου Παππά από τα ψηφοδέλτια, μετά την καταδίκη του από το ειδικό δικαστήριο, για την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. 

«Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππά», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. 

Παύλος Πολάκης: Το άδειασμα του ΣΥΡΙΖΑ από κομματικές πηγές 

Η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη ήρθε από κομματικές πηγές, οι οποίες «άδειασαν» τον βουλευτή. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας», επεσήμαναν πηγές της Κουμουνδούρου, μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η ανάρτηση του κ. Πολάκη, στην οποία στοχοποιεί δημοσιογράφους, δικαστές και τραπεζίτες. 

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης», ανέφεραν ακόμη οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΠΑΣΟΚ: Η στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία 

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη προκάλεσε την αντίδραση και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο επισημαίνει πως σε οποιοδήποτε κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη, είτε «παραληρούν» κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα «ήταν ήδη εκτός». 

«Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου», επεσήμανε η Χαριλάου Τρικούπη στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 

«Έρχονται, δε, σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα είναι η επόμενη φορά “είτε με το καλό είτε με το άγριο”, αλλά και της πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων», επισημαίνει ακόμη το ΠΑΣΟΚ. 

Στην ανακοίνωση σχολιάζεται πως ο κ. Τσίπρας- που στην τελευταία συνέντευξή του «εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του»- όσο και αν «προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν». 

Για άλλη μια φορά, καταλήγει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, «η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται όχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας». 


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM