ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Mυστικοί αστυνομικοί σε ρόλο επιβάτη στο μετρό, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία

Mυστικοί αστυνομικοί σε ρόλο επιβάτη στο μετρό, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία Facebook Twitter
4

Με μυστικούς αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας σε ρόλο επιβάτη μέσα σε λεωφορεία, τρόλεϊ, συρμούς μετρό και ΗΣΑΠ σχεδιάζουν οι αρχές να αντιμετωπίσουν το ολοένα αυξανόμενο κύμα βανδαλισμών και καταστροφών σε μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος αναφέρει πως το σχέδιο αστυνομικής δράσης αναθεωρήθηκε και προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα, με κυρίαρχη στόχευση τις συλλήψεις δραστών τέτοιων καταστροφών, οι οποίες σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά στη συνέχιση αυτού του μπαράζ βανδαλισμών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή,  τα τελευταία εικοσιτετράωρα 200 αστυνομικοί με πολιτικά, κυρίως από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και δευτερευόντως από υπηρεσίες ένστολης αστυνόμευσης, απασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το θέμα των βανδαλισμών στα ΜΜΜ, δίχως σε αυτούς να προσμετρώνται οι δικυκλιστές της Αμεσης Δράσης, που επίσης έχουν εντολή να επιτηρούν σταθμούς μετρό και ηλεκτρικού.

Το προηγούμενο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή επιθέσεων σε μέσα μαζική μεταφοράς, με βανδαλισμούς-καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων και θυρών, έπασχε από την  εγκατάλειψη θέσης αστυνομικών που έχουν επιφορτιστεί την υλοποίησή του. Αξιωματικοί της Αστυνομίας είχαν διαπιστώσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τους περίπου 200 αστυνομικούς που συμμετείχαν στον σχεδιασμό, σε κρυφές και εμφανείς περιπολίες σε μέσα μαζικής μεταφοράς, γίνονταν «αόρατοι» και δεν εντοπίζονταν στα σημεία που είχαν προκαθοριστεί να περιπολούν. Από τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους επικεφαλής αξιωματικών, πολλοί αστυνομικοί διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν από τις θέσεις τους και σε κάποιους από αυτούς επιβλήθηκαν ποινές χρηματικών προστίμων.

Ο σχεδιασμός προέβλεπε μεγάλος αριθμός αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να εκτελεί υπηρεσία στατικής φύλαξης έξω από σταθμούς του μετρό-ΗΣΑΠ και στάσεις λεωφορείων όπου είχαν παρατηρηθεί επιθέσεις, ενώ υπήρξε ενεργοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας (περίπου 100 τον αριθμό) και Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Με πληροφορίες από eleftherostypos.gr/kathimerini.gr

Πολιτική
4

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
«γίνονταν «αόρατοι» και δεν εντοπίζονταν στα σημεία που είχαν προκαθοριστεί να περιπολούν»Στα Everest ψάξανε;(Δεν αναφέρομαι στην κυβέρνηση ή τον αρμόδιο υπουργό τσεκ, ψιλοειρωνευόμαστε και την αστυνομία τσεκ, ε, που θα πάει δε μπορεί να με καταψηφίσουν πάλι τα Συριζοτρολάκια!)