Μπουτάρης: Είμαστε χωριάτικη πόλη, το λέω, δεν ντρέπομαι

Μπουτάρης: Είμαστε χωριάτικη πόλη, το λέω, δεν ντρέπομαι Facebook Twitter
3

Στο μέτρο της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές και όχι μόνο αναφέρθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξη του στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Για τα καταστήματα είπε ότι οι κεντρικές αποφάσεις αποκεφαλίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση και πως πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις από τους δήμους και τις κοινότητες.

«Το πρόβλημα είναι η διαμάχη μεταξύ των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων και των μικρών μαγαζιών. Να δουλεύουν τα μαγαζιά, εκτός από τις επτά Κυριακές που προβλέπει ο νόμος και στις γιορτές και αργίες των επισκεπτών από γειτονικές χώρες. Να είναι ανοιχτή η αγορά το απόγευμα του Σαββάτου και να κλείνει τη Δευτέρα το πρωί, όπως είναι στη Γαλλία», τόνισε.

Για το μετρό και τα ευρήματα είπε ότι υπάρχουν 500 υπογραφές από πανεπιστήμια για το πόσο σημαντικά είναι. «Με άξονα το σταθμό της Βενιζέλου θέλουμε να κάνουμε τον ιστορικό κεντρικό αρχαιολογικό περίπατο Θεσσαλονίκης. Θα δημιουργήσει τεράστια αλλαγή στη ζωή της πόλης», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Το όραμα που έχει ο ίδιος για την περιοχή, το εξήγησε και σε συνέντευξη Τύπου λέγοντας: "Με άξονα τη Βενιζέλου, να αποτελέσει το Μπεζεστένι, το Αλαζάρ, η Πλατεία Διοικητηρίου, η Ρωμαϊκή Αγορά και η Αριστοτέλους,έναν ενιαίο ιστορικό περίπατο. Για να πούμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι συμβασιλεύσουσα της Κωνσταντινούπολης. Αν αναδείξουμε το ιστορικό παρελθόν πόλης, θα έχουμε βάλει ένα λιθαράκι στην ανάδειξη αυτή της χωριάτικης πόλης. Χωριάτικη πόλη είμαστε γιατί μαλώνουμε για το τίποτα. Δεν ντρέπομαι που το λέω. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ορισμένα πράγματα έχουν άλλη θεώρηση".

Επίσης ζήτησε να έρθει ένας επενδυτής μέσω ΤΑΙΠΕΔ α κάνει ανάπλαση στην αγορά Μοδιάνο που «έχει τα μαύρα της τα χάλια». «Να φτιάξουμε ένα πλάνο για τη Μοδιάνο για να αξιοποιηθεί. Όλη η Ελλάδα γουστάριζε στη Μοδιάνο».

Αναφέρθηκε και στο Ποτάμι λέγοντας ότι έχουν την ίδια τρέλα με τον Θεοδωράκη και πως « απ’ όλο το πολιτικό φάσμα η θέση του με καλύπτει πιο πολύ απ' όλους».

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μακάρι οι Θεσσαλονικείς να είχαν την εσωτερική ομορφιά που βλέπεις σε κάποιους ανθρώπους σε χωρία. Αυτό που εννοεί ο Μπουτάρης είναι ότι πολλοί συμπολίτες του είναι αδιάφοροι ημιφασίζοντες μικροαστοί που δεν ενδιαφέρονται για το αν ενοχλούν τους συνανθρώπους τους με τις πράξεις τους.