Μητσοτάκης: Τεκμαρτό εισόδημα για ελεύθερους επαγγελματίες, έκπτωση στο τέλος επιτηδεύματος

Μητσοτάκης: Τεκμαρτό εισόδημα για ελεύθερους επαγγελματίες, έκπτωση στο τέλος επιτηδεύματος Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

«Δεν γίνεται 7 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μικρότερα ακόμη και από τον κατώτατο μισθό. Με άλλα λόγια, ο εργοδότης να εμφανίζεται να λαμβάνει πολύ λιγότερα χρήματα από ό,τι ο εργαζόμενός του», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «βαθιά αντικοινωνική στάση» τη φοροδιαφυγή. 

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι στα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής περιλαμβάνονται και αλλαγές για τη δικαιότερη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. 

Σε αυτό το πλαίσιο, από το 2004 για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα υπάρχει τεκμαρτό εισόδημα και όσοι το ξεπερνούν θα έχουν έκπτωση κατά 50% στο τέλος επιτηδεύματος. 

«Από το 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι αποκτούν ένα σημείο αναφοράς για το τεκμαρτό τους εισόδημα, που δεν θα μπορεί να είναι χαμηλότερο του βασικού μισθού. Αποκτούν και ένα σημαντικό κίνητρο για τη φορολογική τους συνέπεια. Όσοι εμφανίζουν κέρδη πάνω από αυτό το κατώτατο τεκμαρτό όριο, από το 2024 θα απαλλάσσονται αυτομάτως από το 50% του τέλους επιτηδεύματος, ενώ για τους υπόλοιπους η έκπτωση θα είναι της τάξεως του 25%», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στις ίδιες δηλώσεις του, τόνισε πως θα χρήματα από τη φοροδιαφυγή θα επιστραφούν στους πολίτες. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα συνομιλεί με όλους τους εμπλεκόμενους 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την εισαγωγική τοποθέτησή του κάνοντας αναφορά στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς. 

«Θα επαναλάβω ότι ως δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, η Ελλάδα αναγνωρίζει στο Ισραήλ στο δικαίωμα στην αυτοάμυνα, πάντα με βάση το διεθνές δίκαιο και ειδικά το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, διαχωρίζει ωστόσο την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό», είπε ο πρωθυπουργός. 

Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα, σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες- όπως η Γαλλία και η Κύπρος- και πάντα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ «εξετάζουμε διόδους παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας, μέσω θαλάσσης». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Αθήνα υποστηρίζει την οριστική λύση του παλαιστινιακού ζητήματος στη λογική των δύο κρατών. «Η Ελλάδα τιμά τις συμμαχίες της και συνομιλεί με όλους τους εμπλεκόμενους», υπογράμμισε. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM