Μητσοτάκης: Η επιχειρηματικότητα θα μπει ως μάθημα σε όλα τα σχολεία

Μητσοτάκης: Η επιχειρηματικότητα θα μπει ως μάθημα σε όλα τα σχολεία Facebook Twitter
0

«Η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη της παγκόσμιας τεχνολογίας και της παγκόσμιας καινοτομίας δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στην εκδήλωση για τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Elevate Greece.


«Ως κυβέρνηση κεντρικά έχουμε πάρει την πρωτοβουλία να μειώσουμε συνολικά το κόστος εργασίας. Αφορά ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις εντάσεως γνώσης. Γιατί πολλές φορές άκουγα από νεοφυείς επιχειρήσεις ότι έχαναν ανθρώπους γιατί έφευγαν στο εξωτερικό. Η κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για το 2021 και η δρομολόγηση της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών είναι δύο σημαντικά βήματα. Και βέβαια έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε», επισήμανε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ενώπιων εκπροσώπων νεοφυών επιχειρήσεων και φορέων του επιχειρηματικού κόσμου.

Να θυμίσουμε ότι το Elevate Greece είναι η πύλη εισόδου του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση, ανάπτυξη και εξωστρέφεια των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων. Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Elevate Greece, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, υποστήριξε: «Μέχρι σήμερα η Ελληνική Πολιτεία δεν γνώριζε πόσες νεοφυείς επιχειρήσεις υπάρχουν, σε ποιους τομείς δραστηριοποιούνται, πόσους εργαζόμενους απασχολούν και τι κύκλο εργασιών έχουν. Το Elevate Greece είναι το απαραίτητο εργαλείο της Πολιτείας για τη στοχευμένη υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων προσφέροντας εξειδικευμένα κίνητρα και ευεργετήματα.»


Η επίσημη παρουσίαση φιλοξενήθηκε στον χώρο της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου στην οδό Πειραιώς. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι: «Χρειάστηκε να περάσουμε από βαθιά κρίση για να επαναξιολογήσουμε προτεραιότητες και να ξεπηδήσει οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων που αποκτά σάρκα και οστά και καταφέρνει να έχει πολύ μεγάλες επιτυχίες».


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην «εμβληματική επένδυση την οποία ανακοίνωσε η Microsoft, με τελικό σκοπό να δημιουργήσει 3 data centers στη χώρα μας».


«Έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί όταν μια εταιρεία τέτοιας εμβέλειας επενδύει στην Ελλάδα σημαίνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη συνολική. Είναι ένα σημαντικό μήνυμα σε όσα νέα παιδιά έφυγαν από την Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης και αρχίζουν να σκέφτονται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», είπε συγκεκριμένα.


Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και στις συζητήσεις του με το υπουργείο Παιδείας για σχετικό μάθημα στο πρόγραμμα διδασκαλίας:«Η επιχειρηματικότητα θα ενταχθεί ως μάθημα στα διευρυμένα προγράμματα του υπουργείου Παιδείας ώστε να εξοικειωθούν τα παιδιά με το τι σημαίνει να στήνεις και να φτιάχνεις μια επιχείρηση».

  

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του ο πρωθυπουργός έβγαλε από το σακάκι του μια παλιά φωτογραφία για την οποία είπε εμφατικά: «Επειδή όμως κανείς ποτέ δεν ξέρει μια νέα ιδέα που μπορεί να φτάσει και επειδή το παράδειγμα της Microsoft είναι σχετικά πρόσφατο, θυμήθηκα αυτήν εδώ τη φωτογραφία, την οποία μπορεί κάποιοι από εσάς να έχετε δει. Είναι μια φωτογραφία των ιδρυτών της Microsoft το 1978, μουσάτοι, σχετικά απεριποίητοι, ανήσυχα πνεύματα με μια ερώτηση από κάτω: Θα είχατε επενδύσει ποτέ σε αυτή την ομάδα; Ε, αυτοί που επένδυσαν σας διαβεβαιώνω ότι έβγαλαν πάρα πολλά χρήματα και ίσως η καλύτερη απόδειξη γιατί όλα αυτά τα ανήσυχα πνεύματα τα οποία τόσα υπάρχουν στην Ελλάδα σήμερα, πρέπει να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την επιτυχία», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Κανείς δεν εγγυάται την επιχειρηματική επιτυχία στα πρώτα βήματα μιας επιχείρησης. Ούτε είναι δουλειά της κυβέρνησης. Δουλειά όμως της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει το περιβάλλον, να χτίσει το οικοσύστημα. Και επειδή είμαστε σε αυτόν τον χώρο, εμείς δημιουργούμε την υποδομή, το θέατρο. Οι ηθοποιοί που θα παίξουν την παράσταση είστε εσείς».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ