Μητσοτάκης για Σούνακ: Δεν θα μπλέξουμε στα εσωτερικά πολιτικά τους

Μητσοτάκης για Σούνακ: Δεν θα μπλέξουμε στα εσωτερικά πολιτικά τους Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε νέο σχόλιο για το διπλωματικό επεισόδιο που προκάλεσε η απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή τους. 

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, στο περιθώριο της τελετής αποφοίτησης της μονάδας κοινωνικής επανένταξης του ΟΚΑΝΑ. «Εγώ δεν έκανα τίποτα. Μόνο η παρουσία μου», απάντησε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αστειευόμενος. 

«Δεν θα μπλέξουμε σε εσωτερικά πολιτικά», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον απόηχο της απόφασης του Ρίσι Σούνακ. Νωρίτερα σήμερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός κοντραρίστηκε με τον Κιρ Στάρμερ στη Βουλή, λόγω της ακύρωσης της συνάντησης. 

Ο ηγέτης των Εργατικών επέκρινε σφοδρά τον Ρίσι Σούνακ για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε τα περί δεσμεύσεων ότι δεν θα γινόταν αναφορά στα Γλυπτά του Παρθενώνα, κάτι που έχει διαψεύσει η Αθήνα. «Όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις, πρέπει να τις τηρούν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρίσι Σούνακ μιλώντας στη Βουλή. 

«Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ’ όσα έχουμε ήδη πει», ήταν το σχόλιο που έκαναν κυβερνητικές πηγές, αναφορικά με την τοποθέτηση του Βρετανού πρωθυπουργού. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ατυχές γεγονός η ακύρωση της συνάντησης 

Το πρωί της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στο Λονδίνο, στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο. 

«Όπως γνωρίζετε, επέστρεψα χθες από το Λονδίνο δύο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου. Πρώτη παρατήρηση ότι θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου, οι οποίες ήδη είναι σχέσεις που έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος. Και δεύτερον, ότι είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης, γιατί απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδος για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε πως το αίτημα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα χρονολογείται ίσως και από την αρχή της σύστασης του κράτους. 

Τα τελευταία χρόνια, συνέχισε, το αίτημα αυτό έχει προχωρήσει κι έχει βρει την κατανόηση και την αναγνώριση από τη διεθνή και τη βρετανική κοινή γνώμη και αυτό, όπως είπε, είναι το μεγάλο κέρδος. «Γιατί είναι μερικά ζητήματα που δεν λύνονται αυτόματα. Θέλουν τον χρόνο τους. Υπό αυτή την έννοια, μπορούμε να ελπίζουμε ότι το δίκαιο αίτημα της χώρας μας θα βρει ανταπόκριση» πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM