Μητσοτάκης: «Δεν είμαι έτοιμος να πω ότι σε 4 χρόνια δεν θα υπάρχουν Πανελλαδικές Εξετάσεις»

Μητσοτάκης: «Δεν είμαι έτοιμος να πω ότι σε 4 χρόνια δεν θα υπάρχουν Πανελλαδικές Εξετάσεις» Facebook Twitter
0

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για τη μεταρρύθμιση στα μη κρατικά πανεπιστήμια αλλά και για το μέλλον των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

«Για τη ΝΔ η μεταρρύθμιση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια έχει ταυτοτικό χαρακτήρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «οι προδιαγραφές είναι πολύ αυστηρές» και ότι μόλις τέσσερα ιδρύματα εξασφάλισαν άδεια στον πρώτο κύκλο αξιολόγησης.

Η μεταρρύθμιση, όπως είπε, «έχει αναπτυξιακό πρόσημο» με στόχο «να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε περιφερειακό εκπαιδευτικό ηγεμόνα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ και το Γέιλ έχουν ήδη συνεργασίες με ελληνικά ιδρύματα, τονίζοντας ότι «τα δημόσια πανεπιστήμια πρέπει να έχουν αυτή τη δυνατότητα».

Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αναφερόμενος στο μέλλον των Πανελλαδικών, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε: «Δεν συζητάει κανείς για κατάργηση Πανελλαδικών εξετάσεων. Είναι αδιάβλητο σύστημα. Το ζήτημα είναι πώς θα μπορέσουμε να αναδείξουμε το Λύκειο σε εκπαιδευτικό πόλο. Έχουμε κάποιες σκέψεις. Σέβομαι και τιμώ τον θεσμό των Πανελλαδικών».

Στη συνέχεια, διευκρίνισε: «Δεν είμαι έτοιμος να πω ότι σε τέσσερα χρόνια δεν θα υπάρχουν Πανελλαδικές Εξετάσεις», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο μέλλον, αλλά χωρίς να προδιαθέτει για κατάργηση του συστήματος.

Οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη εντάσσονται σε μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Παιδείας, διατηρώντας παράλληλα τη σταθερότητα ενός συστήματος εισαγωγής που θεωρείται αξιόπιστο από την πλειονότητα των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι η κατεύθυνση είναι να δοθεί έμφαση στην αναβάθμιση του Λυκείου και στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας των ελληνικών πανεπιστημίων, ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης για φοιτητές και ακαδημαϊκούς από το εξωτερικό.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM