Μητσοτάκης: Αναξιόπιστος ο Τσίπρας - Αυξάνονται οι δαπάνες του Δημοσίου

Μητσοτάκης: Αναξιόπιστος ο Τσίπρας - Αυξάνονται οι δαπάνες του Δημοσίου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μύδρους κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή ομιλία του, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

«Βρεθήκαμε σε αυτό τον φαύλο κύκλο, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν είχε την αξιοπιστία για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε.

«Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Έχω μελετήσει τα λάθη των προκατόχων μου. Ο Παπανδρέου χρειάστηκε 6 μήνες για να καταλάβει τι είχε γίνει και, ακόμη και όταν το κατάλαβε, μετά μοίραζε χρήματα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως, από τη θέση της κυβέρνησης μετά τις εκλογές, το κόμμα του θα προβεί σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα χαμηλότερους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος. 

Επίθεση στον Τσίπρα

«Βρεθήκαμε σε αυτό τον φαύλο κύκλο, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν είχε την αξιοπιστία για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα η συζήτηση ανοίγει και υπάρχει ευρύτερη συναίνεση. Ο μόνος που δεν φαίνεται να θίγει το θέμα είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε για αυτά τα αποτελέσματα».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επισήμανε ότι οι δαπάνες του Δημοσίου έχουν και πάλι αρχίσει να αυξάνονται, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν.

«Προσλαμβάνουμε πάλι περισσότερο κόσμο και ιδίως μέσω συμβάσεων από ό,τι στο παρελθόν. Και το κάνουμε αυτό επειδή επανερχόμαστε στις παλαιές πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα επαναλαμβάνοντας ότι «είπε "ναι" εκεί που άλλοι έξι πρωθυπουργό είπαν "όχι"».

«Είμαι σίγουρος ότι οι Ελληνες στις επικείμενες εκλογές θα πούνε στον κ. Τσίπρα "Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε". Οσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM