Μητσοτάκης: Αναξιόπιστος ο Τσίπρας - Αυξάνονται οι δαπάνες του Δημοσίου

Μητσοτάκης: Αναξιόπιστος ο Τσίπρας - Αυξάνονται οι δαπάνες του Δημοσίου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μύδρους κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή ομιλία του, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

«Βρεθήκαμε σε αυτό τον φαύλο κύκλο, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν είχε την αξιοπιστία για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε.

«Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Έχω μελετήσει τα λάθη των προκατόχων μου. Ο Παπανδρέου χρειάστηκε 6 μήνες για να καταλάβει τι είχε γίνει και, ακόμη και όταν το κατάλαβε, μετά μοίραζε χρήματα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως, από τη θέση της κυβέρνησης μετά τις εκλογές, το κόμμα του θα προβεί σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα χαμηλότερους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος. 

Επίθεση στον Τσίπρα

«Βρεθήκαμε σε αυτό τον φαύλο κύκλο, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν είχε την αξιοπιστία για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα η συζήτηση ανοίγει και υπάρχει ευρύτερη συναίνεση. Ο μόνος που δεν φαίνεται να θίγει το θέμα είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε για αυτά τα αποτελέσματα».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επισήμανε ότι οι δαπάνες του Δημοσίου έχουν και πάλι αρχίσει να αυξάνονται, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν.

«Προσλαμβάνουμε πάλι περισσότερο κόσμο και ιδίως μέσω συμβάσεων από ό,τι στο παρελθόν. Και το κάνουμε αυτό επειδή επανερχόμαστε στις παλαιές πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα επαναλαμβάνοντας ότι «είπε "ναι" εκεί που άλλοι έξι πρωθυπουργό είπαν "όχι"».

«Είμαι σίγουρος ότι οι Ελληνες στις επικείμενες εκλογές θα πούνε στον κ. Τσίπρα "Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε". Οσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

LiFO politics / Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι δημοσιογράφοι της LiFO Αρης Δημοκίδης και Γιάννης Πανταζόπουλος συζητούν με τη Βασιλική Σιούτη τη διαδρομή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την αναστάτωση που έχει φέρει η εκλογή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ρεπορτάζ και σχόλια για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ