Μιχαηλίδου: «Υιοθεσίες σε μόλις ένα χρόνο» - Τι αλλάζει στη διαδικασία

Μιχαηλίδου: «Υιοθεσίες σε μόλις ένα χρόνο» - Τι αλλάζει στη διαδικασία Facebook Twitter
0

Για τις υιοθεσίες και όσα αλλάζουν το επόμενο διάστημα μίλησε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.980 παιδιά που διαμένουν σε 82 κρατικές και ιδιωτικές δομές.

«Για πολλά χρόνια το κράτος δεν γνώριζε πόσα παιδιά φιλοξενούνται σε δομές προστασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η καταγραφή ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2020.

«Έχουμε τόσα παιδιά που μένουν σε δομές και τόσους εν δυνάμει γονείς που θέλουν να ενωθούν με αυτά» συμπλήρωσε η υφυπουργός.

«Από τα 3,5 – 4 χρόνια που διαρκούσε η διαδικασία, μπορώ να πω ότι σε λίγο καιρό θα διαρκεί μόλις ένα χρόνο» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στο θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών, τονίζοντας ότι διευρύνθηκε το πρόγραμμα της κρατικής επιχορήγησης των βρεφονηπιακών σταθμών.

«Θα δώσουμε περισσότερα κουπόνια σε μητέρες για να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς» σημείωσε η κυρία Μιχαηλίδου, τονίζοντας ότι το συνολικό ποσό για τα voucher αυξάνεται από τα 170 εκατ. ευρώ στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα αυξάνονται οριζόντια –κατά 3.000 ευρώ- και τα εισοδηματικά κριτήρια για την είσοδο στο πρόγραμμα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ