ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Μιχαηλίδου: «Υιοθεσίες σε μόλις ένα χρόνο» - Τι αλλάζει στη διαδικασία

Μιχαηλίδου: «Υιοθεσίες σε μόλις ένα χρόνο» - Τι αλλάζει στη διαδικασία Facebook Twitter
0

Για τις υιοθεσίες και όσα αλλάζουν το επόμενο διάστημα μίλησε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.980 παιδιά που διαμένουν σε 82 κρατικές και ιδιωτικές δομές.

«Για πολλά χρόνια το κράτος δεν γνώριζε πόσα παιδιά φιλοξενούνται σε δομές προστασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η καταγραφή ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2020.

«Έχουμε τόσα παιδιά που μένουν σε δομές και τόσους εν δυνάμει γονείς που θέλουν να ενωθούν με αυτά» συμπλήρωσε η υφυπουργός.

«Από τα 3,5 – 4 χρόνια που διαρκούσε η διαδικασία, μπορώ να πω ότι σε λίγο καιρό θα διαρκεί μόλις ένα χρόνο» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στο θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών, τονίζοντας ότι διευρύνθηκε το πρόγραμμα της κρατικής επιχορήγησης των βρεφονηπιακών σταθμών.

«Θα δώσουμε περισσότερα κουπόνια σε μητέρες για να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς» σημείωσε η κυρία Μιχαηλίδου, τονίζοντας ότι το συνολικό ποσό για τα voucher αυξάνεται από τα 170 εκατ. ευρώ στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα αυξάνονται οριζόντια –κατά 3.000 ευρώ- και τα εισοδηματικά κριτήρια για την είσοδο στο πρόγραμμα.

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αμερικανικές εκλογές και η Ουκρανία

LiFO politics / Οι αμερικανικές εκλογές και η Ουκρανία

Ο διεθνολόγος και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κώστας Λάβδας εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη πώς θα επηρεάσουν οι αμερικανικές εκλογές τον πόλεμο στην Ουκρανία και αναφέρεται στη βοήθεια που στέλνει η Ελλάδα και στην αποτυχημένη προσπάθεια μεσολάβησης του Μακρόν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις, φέρεται να εξέφρασε την ίδια θέση - Χτες, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ κάλεσε δημόσια τον Μπάιντεν να αποσυρθεί
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Η Ελλάδα αλλάζει ψηφιακά, ευκολότερη η καθημερινότητα του πολίτη

Πολιτική / Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Τον τελευταίο χρόνο προστέθηκαν στο Δημόσιο 300 ψηφιακές υπηρεσίες»

Παρουσιάστηκαν επίσης τρία έγγραφα που θα προστεθούν στο Gov.gr Wallet και η δυνατότητα με παροχής συναίνεσης (consent), που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιτρέπει την άντληση δεδομένων για την εύκολη εξυπηρέτησή του
LIFO NEWSROOM
Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

Πολιτική / Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να "ευχαριστήσει" τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής»
LIFO NEWSROOM