Σε κλίμα σύγκρουσης μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να ξεκινήσει απόγευμα της Τετάρτης η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Την συζήτηση ανοίγει στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός ενώ τον λόγο αναμένεται να πάρει και ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία η οποία θα γίνει την Παρσκευή.

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η εξαγγελία των μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης από τον Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι η Νέα Δημοκρατία αρχικά κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την επίθεσή του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

 


Ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά κι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης που απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, επισήμαναν ότι η ΝΔ επιχειρεί να ξεφύγει από τα επίδικα της επικείμενης τριπλής εκλογικής μάχης, όπως τα θετικά μηνύματα από το πεδίο της οικονομίας που δίνουν την δυνατότητα για σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών.