Τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή η πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του Παύλου Πολάκη, για τις δηλώσεις του σε βάρος του υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να φιμώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να επανορθώσει.

  

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης θα διεξαχθεί κατά το τριήμερο από Τετάρτη έως και Παρασκευή. Βάσει του Κανονισμού της Βουλής στην περίπτωση της ψήφου εμπιστοσύνης δεν προβλέπεται η αντίστοιχη επιλογή της κυβέρνησης για άμεση έναρξη της συζήτησης εφόσον το επιθυμεί, όπως ισχύει στην πρόταση μομφής, αλλά η συζήτηση ξεκινά υποχρεωτικά μετά από δύο ημέρες και διαρκεί μέχρι τρεις.

 

 Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα και πιθανότατα το χρονοδιάγραμμα να σκιαγραφηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

 

Το τριήμερο Τετάρτη - Παρασκευή πάντως μοιάζει εφικτό με το σκεπτικό ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να τοποθετηθεί στην αρχή της συζήτησης την Τετάρτη, κατόπιν να αναχωρήσει για τη Ρουμανία όπου θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής, και να την κλείσει την Παρασκευή οπότε και θα έχει επιστρέψει.