Η φύλαξη των συνόρων έχει αυστηροποιηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ και την κινητικότητα προσφύγων που παρατηρείται στην Τουρκία.

 

«Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. «Μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ, είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», ανέφεραν ακόμη, έπειτα από κλιμάκωση των συρράξεων σε αυτή την επαρχία της Συρίας, αλλά και τα μηνύματα της τουρκικής κυβέρνησης ότι πλέον θα ανοίξει τις πύλες προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες.

 

Έκτακτη σύσκεψη έγινε στο Πεντάγωνο, ενώ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ετοιμάζεται να πάει στον Έβρο. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες του militaire, δόθηκε εντολή για «λελογισμένη ενίσχυση των δυνάμεων» όπου χρειαστεί.

 

Από το πρωί της Παρασκευής, τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες με εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ελλάδα. Παράλληλα, μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών γίνονται και στις ακτές των Δαρδανελλίων, από όπου θέλουν να περάσουν με βάρκες στα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.