Στις 11:00 ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός

Μαρινάκης: Μέσα στην ημέρα ο ανασχηματισμός - Ποια πρόσωπα συζητούνται Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Σήμερα, στις 11 το πρωί ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου. 

«Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης», αναφέρει η ολιγόλογη ανακοίνωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε νωρίτερα ότι με τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός θέλει να στείλει ένα μήνυμα στους πολίτες ότι υπάρχουν πολλά να γίνουν τα επόμενα δύο χρόνια σε πολλά πεδία της κυβερνητικής πολιτικής.

Η Κυβέρνηση λαμβάνει τα μηνύματα των πολιτών και πορεύεται αναλόγως, όπως για την εξέλιξη των ερευνών σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πρόσθεσε, μιλώντας στον Ant1.

Ανασχηματισμός: Τα πρόσωπα που συζητούνται

Τα πρόσωπα που θα είναι επιφορτισμένα με υπουργικά καθήκοντα θα πρέπει να υπηρετούν τις πολλές διαστάσεις του κυβερνητικού προγράμματος, προωθώντας, παράλληλα με γρήγορους ρυθμούς, παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο, διαμηνύει άλλωστε το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Θεωρείται βέβαιο ότι ο νυν υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μετακινείται στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αναλάβει τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και να βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο. Θα βρίσκεται επίσης σε στενή συνεργασία τόσο με τον Παύλο Μαρινάκη όσο και με τους υφυπουργούς παρά τω Πρωθυπουργώ, τον Θανάση Κοντογεώργη και τον Γιώργο Μυλωνάκη.

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ενώ μια τέτοια μετακίνηση θα φέρει αλλαγές στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το οποίο προορίζεται η Σοφία Ζαχαράκη.

Σχετικά με το υπουργείο Υποδομών, πιθανότερος για να το αναλάβει αυτή την ώρα θεωρείται ο Χρίστος Δήμας και όχι ο Θάνος Πλεύρης, όπως ακουγόταν μέχρι σήμερα, με αναπληρωτή επί των Μεταφορών τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Θεωρείται επίσης δεδομένη η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιοποίηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σε θέσεις υφυπουργών.
 

 
 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM