Στις 11:00 ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός

Μαρινάκης: Μέσα στην ημέρα ο ανασχηματισμός - Ποια πρόσωπα συζητούνται Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Σήμερα, στις 11 το πρωί ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου. 

«Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης», αναφέρει η ολιγόλογη ανακοίνωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε νωρίτερα ότι με τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός θέλει να στείλει ένα μήνυμα στους πολίτες ότι υπάρχουν πολλά να γίνουν τα επόμενα δύο χρόνια σε πολλά πεδία της κυβερνητικής πολιτικής.

Η Κυβέρνηση λαμβάνει τα μηνύματα των πολιτών και πορεύεται αναλόγως, όπως για την εξέλιξη των ερευνών σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πρόσθεσε, μιλώντας στον Ant1.

Ανασχηματισμός: Τα πρόσωπα που συζητούνται

Τα πρόσωπα που θα είναι επιφορτισμένα με υπουργικά καθήκοντα θα πρέπει να υπηρετούν τις πολλές διαστάσεις του κυβερνητικού προγράμματος, προωθώντας, παράλληλα με γρήγορους ρυθμούς, παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο, διαμηνύει άλλωστε το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Θεωρείται βέβαιο ότι ο νυν υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μετακινείται στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αναλάβει τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και να βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο. Θα βρίσκεται επίσης σε στενή συνεργασία τόσο με τον Παύλο Μαρινάκη όσο και με τους υφυπουργούς παρά τω Πρωθυπουργώ, τον Θανάση Κοντογεώργη και τον Γιώργο Μυλωνάκη.

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ενώ μια τέτοια μετακίνηση θα φέρει αλλαγές στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το οποίο προορίζεται η Σοφία Ζαχαράκη.

Σχετικά με το υπουργείο Υποδομών, πιθανότερος για να το αναλάβει αυτή την ώρα θεωρείται ο Χρίστος Δήμας και όχι ο Θάνος Πλεύρης, όπως ακουγόταν μέχρι σήμερα, με αναπληρωτή επί των Μεταφορών τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Θεωρείται επίσης δεδομένη η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιοποίηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σε θέσεις υφυπουργών.
 

 
 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM