Στις 11:00 ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός

Μαρινάκης: Μέσα στην ημέρα ο ανασχηματισμός - Ποια πρόσωπα συζητούνται Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Σήμερα, στις 11 το πρωί ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου. 

«Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης», αναφέρει η ολιγόλογη ανακοίνωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε νωρίτερα ότι με τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός θέλει να στείλει ένα μήνυμα στους πολίτες ότι υπάρχουν πολλά να γίνουν τα επόμενα δύο χρόνια σε πολλά πεδία της κυβερνητικής πολιτικής.

Η Κυβέρνηση λαμβάνει τα μηνύματα των πολιτών και πορεύεται αναλόγως, όπως για την εξέλιξη των ερευνών σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πρόσθεσε, μιλώντας στον Ant1.

Ανασχηματισμός: Τα πρόσωπα που συζητούνται

Τα πρόσωπα που θα είναι επιφορτισμένα με υπουργικά καθήκοντα θα πρέπει να υπηρετούν τις πολλές διαστάσεις του κυβερνητικού προγράμματος, προωθώντας, παράλληλα με γρήγορους ρυθμούς, παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο, διαμηνύει άλλωστε το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Θεωρείται βέβαιο ότι ο νυν υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μετακινείται στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αναλάβει τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και να βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο. Θα βρίσκεται επίσης σε στενή συνεργασία τόσο με τον Παύλο Μαρινάκη όσο και με τους υφυπουργούς παρά τω Πρωθυπουργώ, τον Θανάση Κοντογεώργη και τον Γιώργο Μυλωνάκη.

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ενώ μια τέτοια μετακίνηση θα φέρει αλλαγές στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για το οποίο προορίζεται η Σοφία Ζαχαράκη.

Σχετικά με το υπουργείο Υποδομών, πιθανότερος για να το αναλάβει αυτή την ώρα θεωρείται ο Χρίστος Δήμας και όχι ο Θάνος Πλεύρης, όπως ακουγόταν μέχρι σήμερα, με αναπληρωτή επί των Μεταφορών τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Θεωρείται επίσης δεδομένη η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιοποίηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σε θέσεις υφυπουργών.
 

 
 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM