Μαργαρίτης Σχοινάς: Κακή μέρα σήμερα για εκείνους που δεν πίστευαν στην Ευρώπη

Μαργαρίτης Σχοινάς: Κακή μέρα σήμερα για εκείνους που δεν πίστευαν στην Ευρώπη Facebook Twitter
EPA
0

Η σημερινή ημέρα είναι κακή για όσους δεν πίστευαν στην Ευρώπη, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό σε πολλές χώρες.

«Κακή ημέρα σήμερα για εκείνους που δεν πίστευαν στην Ευρώπη. Μία ημέρα για να τη θυμόμαστε. Μια Ένωση για όλους. Μια κοινότητα αλληλεγγύης», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Σχοινάς.


Ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό ξεκίνησε σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία.

Στην Ιταλία, όπου οι πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech έφτασαν χθες, οι πρώτες που εμβολιάστηκαν ήταν η νοσηλεύτρια Κλαούντια Αλιβερνίνι και η καθηγήτρια Μαρία Ροζάρια Καπομπιάνκι, διευθύντρια του εργαστηρίου ιολογίας του νοσοκομείου Σπαλάντσάνι της Ρώμης.

«Το λέω απ' την καρδιά μου: Να εμβολιαστούμε. Για εμάς. Για τους αγαπημένους μας και για το σύνολο», δήλωσε η Αλιβερνίνι.

Η Ιταλία ξυπνά και πάλι, σχολίασε μέσω Twitter ο Τζουζέπε Κόντε, πρωθυπουργός της χώρας που έχει θρηνήσει 71.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό. «Η σημερινή ημέρα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας», συμπλήρωσε.

Στην Ισπανία η 96χρονη Αραθέλι Ροσάριο Ιντάλγκο Σάντσεθ, ήταν η πρώτη που εμβολιάστηκε. Η ηλικιωμένη, που διαμένει σε οίκο ευγηρίας δήλωσε ότι δεν ένιωσε τίποτα όταν της έκαναν την ένεση.

Στη Γαλλία, η 78χρονη Μορισέτ δήλωσε συγκινημένη όταν έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστούν ένα εκατομμύρια ηλικιωμένοι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. «Έχουμε ένα νέο όπλο ενάντια στον ιό: το εμβόλιο (...) Ας περάσουμε το μήνυμα στους παππούδες μας, να τους προστατεύσουμε κατά προτεραιότητα», έγραψε ο Εμανουέλ Μακρόν στο Twitter.

Ένας 84χρονος αρχιεπίσκοπος ήταν ο πρώτος που εμβολιάστηκε στη Σλοβενία, στην Πορτογαλία έκανε την αρχή ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης λοιμωδών νόσων, ενώ στη Ρουμανία η πρώτη που έκανε το εμβόλιο ήταν η νοσηλεύτρια που φρόντισε τον πρώτο ασθενή με κορωνοϊό στη χώρα.

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν επίσης στη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Δανία. Στην Τσεχία ο πρώτος που έκανε το εμβόλιο ήταν ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις. «Χθες, είδα στην τηλεόραση μια γυναίκα να λέει ότι περιμένει να με δει να εμβολιάζομαι. Αποφάσισα επομένως να δώσω το καλό παράδειγμα», δήλωσε.

Η Γερμανία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία άνοιξαν το Σάββατο τον «χορό» των εμβολιασμών. Στη Γερμανία τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει καμπάνια με σύνθημα «Σηκώστε τα μανίκια», που θα προτρέπει τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters

 

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM