Μακρή: Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων - Τι ανέφερε για την ύλη της Γ' Λυκείου

Μακρή: Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων - Τι ανέφερε για την ύλη της Γ' Λυκείου Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
0

«Συζήτηση να ξανακλείσουν τα σχολεία δεν υπάρχει», ανέφερε η Ζέτα Μακρή ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει γίνει τέτοια εισήγηση από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. 

«Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, ακούμε τη γνώμη τους, κι εν συνεχεία βάσει αυτών παίρνουμε την απόφαση», υπογράμμισε η υφυπουργός Παιδείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας. 

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω μείωση της ύλης για τους μαθητές της Γ' Λυκείου που θα δώσουν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις, το απέρριψε κατηγορηματικά. «Για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, ήδη υπήρξε μείωση της ύλης κατά 30% και αυτό τους έχει γνωστοποιηθεί ώστε να μην αιφνιδιαστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή.

Αναφερόμενη δε στα λύκεια που βρίσκονται στις κόκκινες περιοχές και παραμένουν κλειστά, σημείωσε ότι οι μαθητές κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως προσθέτοντας ότι αυτή η εκπαίδευση έχει τελειοποιηθεί και γίνεται με τον αρτιότερο τρόπο. Απαντώντας μάλιστα στις φωνές για μαθητές δύο ταχυτήτων τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων. Υπάρχουν μαθητές που διδάσκονται με δύο διαφορετικούς τρόπους».

Για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες, η υφυπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί η ύλη, υπογραμμίζοντας ότι «παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την ύλη, τόσο στη δια ζώσης όσο και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. 'Έτσι, θα λάβουμε αποφάσεις όταν έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα και όταν περάσουν κι άλλες μέρες».

Ερωτηθείσα σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στα σχολεία, δήλωσε ότι  είναι πολύ χαμηλά στις σχολικές μονάδες.

«Το ποσοστό των σχολείων και των τάξεων που είναι κλειστά ανέρχεται στο 0,5% και 0,3% αντίστοιχα, με κάποια μικρή επιφύλαξη μιας αύξησης, η οποία επίσης παραμένει πολύ χαμηλή. Συνολικά, πάντως τα κρούσματα σε μαθητές είναι 0,03%», κατέληξε η κ. Μακρή.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM