Κυμπουρόπουλος: Τι απάντησε μετά τα «πυρά» του ΣΥΡΙΖΑ και το «άδειασμα» από τη ΝΔ για τις αμβλώσεις

Κυμπουρόπουλος: Τι απαντά για την ψήφο κατά των αμβλώσεων Facebook Twitter
0

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, επιχείρησε να απαντήσει, μετά τα πυρά που δέχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη ΝΔ, για την υποστήριξή του σε ψήφισμα για την προστασία της παιδικής ζωής «από τη στιγμή της σύλληψης». 

Η θετική ψήφος προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πέρασε στο πολιτικό σκηνικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε την ψήφο του Στέλιου Κυμπουρόπουλου «ντροπή για τη χώρα» ενώ και η ΝΔ πήρε αποστάσεις, σημειώνοντας πως η ψήφος του ευρωβουλευτή δεν εκφράζει το κόμμα. 

Σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, το απόγευμα της Τρίτης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος δήλωσε: «Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Άλλωστε σε παρόμοια ψηφίσματα που έχουν μιλήσει για την άμβλωση στο παρελθόν, είμαι υπέρ γιατί σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα, όταν μάλιστα η γυναίκα δεν έχει δώσει την έγκρισή της για να γίνει κάτι τέτοιο», ανέφερε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως το ντόμινο αντιδράσεων πρόκειται για «σπέκουλα» η οποία ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ήταν ένα συνολικά ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, αυτό ψηφίζαμε. Όταν το παιδί βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας, όταν είναι μικρό, δεν έχει τη δύναμη να μιλήσει, δεν πρέπει να μιλήσουμε και εμείς για αυτό; Δεν μπορώ να ξέρω για την ανακοίνωση του κόμματός μου» είπε αναφερόμενος στο επίμαχο ψήφισμα συμπληρώνοντας ότι καταλαβαίνει απόλυτα τις αντιδράσεις. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι δεν ψήφισα και δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών».  

«Πολλοί συνάδελφοι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ αυτής της τροπολογίας. Σκέφτομαι λίγο το θέμα και από αυτή τη θέση που σίγουρα με επηρεάζει, αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι; Θεωρώ ότι ναι υπάρχει το δικαίωμα στην άμβλωση και δεν είμαι κατά. Αλλά θέλω να δώσω και το δικαίωμα και στο παιδί που δεν μπορεί να μιλήσει. Και θέλω να το συζητήσουμε. Θέλω να υπάρχει και αυτό το δικαίωμα, ως δικαίωμα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κυμπουρόπουλο η σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία δεν τραυματίζεται από το περιστατικό και είπε ότι θα ανοίξει διάλογος.

ΝΔ: Η ψήφος δεν εκφράζει το κόμμα

«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ