Κυβερνητικές πηγές για σχόλια Μπορίσοφ: Όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα

Κυβερνητικές πηγές για σχόλια Μπορίσοφ: Όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα Facebook Twitter
0

«Όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσουν με κανέναν» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπορίσοφ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης».

Χαρακτηριστικά σχολιάζεται πως «όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει με κανέναν. Άλλοι είναι αυτοί που δυσκολεύονται. Παζαρεύουν χρησιμοποιώντας ως πιόνια απελπισμένους ανθρώπους. Θυμήθηκαν τώρα το Διεθνές Δίκαιο που παραβιάζουν συστηματικά εδώ και χρόνια.

Η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης».

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός μιλώντας στο Euractiv, Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Μπορίσοφ ομολόγησε πως το σχέδιό του να οργανώσει μία μεγάλη διπλωματική συνάντηση - με τη συμμετοχή Μητσοτάκη, Ερντογάν, Μέρκελ και του Κροάτη πρωθυπουργού - απέτυχε, λόγω «της αστυνομικής βίας στα ελληνικά σύνορα».

«Προσπάθησε πολύ να οργανώσω μία τριμερή συνάντηση μεγαλύτερης κλίμακας. Ωστόσο, τότε ενημερωθήκαμε για θανάτους προσφύγτων. Κάποιοι από τους συναδέλφους μου δεν δίστασαν να ποστάρουν απόψεις στο διαδίκτυο. Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν ήταν έτοιμος να έρθει στη Σόφια, την Παρασκευή, ωστόσο, η απροθυμία του να κάτσει στο ίδιο τραπέζει με τον Μητσοτάκη, απέτρεψε την επιθυμία μου να κάνω αυτή τη συνάντηση».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM