«Όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσουν με κανέναν» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπορίσοφ.

 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης».

 

Χαρακτηριστικά σχολιάζεται πως «όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει με κανέναν. Άλλοι είναι αυτοί που δυσκολεύονται. Παζαρεύουν χρησιμοποιώντας ως πιόνια απελπισμένους ανθρώπους. Θυμήθηκαν τώρα το Διεθνές Δίκαιο που παραβιάζουν συστηματικά εδώ και χρόνια.

 

Η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης».

 

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός μιλώντας στο Euractiv, Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Ο Μπορίσοφ ομολόγησε πως το σχέδιό του να οργανώσει μία μεγάλη διπλωματική συνάντηση - με τη συμμετοχή Μητσοτάκη, Ερντογάν, Μέρκελ και του Κροάτη πρωθυπουργού - απέτυχε, λόγω «της αστυνομικής βίας στα ελληνικά σύνορα».

 

«Προσπάθησε πολύ να οργανώσω μία τριμερή συνάντηση μεγαλύτερης κλίμακας. Ωστόσο, τότε ενημερωθήκαμε για θανάτους προσφύγτων. Κάποιοι από τους συναδέλφους μου δεν δίστασαν να ποστάρουν απόψεις στο διαδίκτυο. Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν ήταν έτοιμος να έρθει στη Σόφια, την Παρασκευή, ωστόσο, η απροθυμία του να κάτσει στο ίδιο τραπέζει με τον Μητσοτάκη, απέτρεψε την επιθυμία μου να κάνω αυτή τη συνάντηση».