Μπορίσοφ: Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη

Μπορίσοφ: Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με αποκάλυψη του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με το euractiv.com, ο Μπορίσοφ είχε αναλάβει πρωτοβουλία που θα έφερνε στο τραπέζι των συζητήσεων στη Σόφια Ελλάδα, Τουρκία και Ευρωπαίους ηγέτες, για την αποτροπή μιας νέας προσφυγικής κρίσης.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά το δείπνο εργασίας με τον Ερντογάν, ο Μπορίσοφ παραδέχτηκε πως ο φιλοξενούμενός του δε θέλησε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε δε, τις ελληνικές δυνάμεις για το θάνατο δύο προσφύγων και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων τριών που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα.

Ο Μπορίσοφ ομολόγησε πως το σχέδιό του να οργανώσει μία μεγάλη διπλωματική συνάντηση - με τη συμμετοχή Μητσοτάκη, Ερντογάν, Μέρκελ και του Κροάτη πρωθυπουργού - απέτυχε, λόγω «της αστυνομικής βίας στα ελληνικά σύνορα».

«Προσπάθησε πολύ να οργανώσω μία τριμερή συνάντηση μεγαλύτερης κλίμακας. Ωστόσο, τότε ενημερωθήκαμε για θανάτους προσφύγτων. Κάποιοι από τους συναδέλφους μου δεν δίστασαν να ποστάρουν απόψεις στο διαδίκτυο. Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν ήταν έτοιμος να έρθει στη Σόφια, την Παρασκευή, ωστόσο, η απροθυμία του να κάτσει στο ίδιο τραπέζει με τον Μητσοτάκη, απέτρεψε την επιθυμία μου να κάνω αυτή τη συνάντηση».

Με πληροφορίες από Euractiv

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM