Κουρουμπλής: Ο Ανδρέας θα έκανε το ίδιο με τον Τσίπρα στο Σκοπιανό

Κουρουμπλής: Ο Ανδρέας θα έκανε το ίδιο με τον Τσίπρα στο Σκοπιανό Facebook Twitter
EUROKINISSI
3

Τις πρόσφατες εξελίξεις στο Σκοπιανό σχολίασε σε συνέντευξή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ότι έκανε σήμερα ο Τσίπρας, πιστεύω ότι θα έκανε και ο Ανδρέας (σ.σ Παπανδρέου), με βάση τη σημερινή συγκυρία» εκτίμησε ο κ. Κουρουμπλής, προσθέτοντας πως ο Ανδρέας Παπανδρέου «ήταν πατριώτης δεν ήταν πατριδοκάπηλος».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οκ. Κουρουμπλής εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στο Κίνημα Αλλαγής επισημαίνοντας ότι με τους ίδιους χαρακτηρισμούς που καθύβριζε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον Ανδρέα Παπανδρέου, «καθυβρίζει ο σημερινός αρχηγός της Δεξιάς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα».


Χαρακτηρίζοντας την 15η Ιουλίου «μια αποφράδα επέτειο» ο υπουργός Ναυτιλίας αναρωτήθηκε πως η σημερινή αριστερά, «μπορεί να διανοείται τη σύμπλευσή της με τον σημερινό Μητσοτάκη».


«Ένα μέρος του μηχανισμού του σημερινού ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει τον παθολογικό του πολιτικό έρωτα με τον νεοφιλελευθερισμό και τους Μητσοτάκηδες», πρόσθεσε.


Μιλώντας για την επερχόμενη περικοπή των συντάξεων, ο υπουργός υποστηριξε ότι το επιχείρημα του ΔΝΤ για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις στηριζόταν στην εκτίμηση ότι ο ΕΦΚΑ θα ήταν ελλειμματικός στις αρχές του 2019 και ως εκ τούτου θα χρειάζονταν χρήματα από τον προϋπολογισμό για να καλυφθεί το έλλειμμα.

«Αυτό, εκτιμώ ότι δε θα συμβεί, άρα υπάρχει ένα ισχυρό επιχείρημα στα χέρια της κυβέρνησης, για να διαπραγματευτεί τη μη μείωση των συντάξεων», λέει ο κ. Κουρουμπλής. 


Αναφερόμενος στο πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, κάλεσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να επισκεφτεί τα νησιά για να τα οποία προβλέπεται το πάγωμα και «να ζήσει για δύο τρεις μέρες τον παλμό τους (...) Τότε θα συνηγορούσα κι εγώ ίσως για ισοδύναμα», λέει.


Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Κουρουμπλής σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακολουθεί «μια τροχιά επικίνδυνων αποκλίσεων» εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα πως μετά την πρόσφατη επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο, ο Τούρκος πρόεδρος θα κάνει μία νέα προσπάθεια «ειρηνικής συνύπαρξης με την Ελλάδα».

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Tο θράσος των Συριζαίων δεν έχει όρια. Ποτέ δεν είχε.Ο Παπανδρέου είχε καταφέρει με το εμπάργκο να προκαλέσει ασύλληπτη οικονομική ζημιά στα Σκόπια, ζημιά δισεκατομμυρίων ευρώ, επιχειρήσεις να κλείνουν λόγω προβλημάτων ανεφοδιασμού, την ανεργία να αυξάνεται δραματικά και τα Σκόπια να υποχωρούν τελικά, βγάζοντας τον ήλιο της Βεργίνας από τη σημαία τους, να υποχωρούν από κάδε εδαφική αξίωση και να αλλάζουν το Σύνταγμά τους.\Ο Ανδρέας δεν αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία, ούτε τη γλώσσα ως Μακεδονική, ούτε το έθνος ως Μακεδονικό. Αυτά τα κάνουν όσοι είναι προδότες και θα πουλούσαν ακόμα και την μάνα τους για έναν χρόνο ακόμα στην καρέκλα. Ντροπή και θράσος κάθε σύγκριση με τον Παπανδρέου. ===================