Κουβέλης: Η Τουρκία παραβιάζει το εθιμικό διεθνές δίκαιο στην υπόθεση των 2 στρατιωτικών

Κουβέλης: Η Τουρκία παραβιάζει το εθιμικό διεθνές δίκαιο στην υπόθεση των 2 στρατιωτικών Facebook Twitter
SOOC
1

Την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να αποτρέψει την περαιτέρω κλιμάκωση των διμερών σχέσεων με την Τουρκία, επεσήμανε από την Ξάνθη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης. 

Ο κ. Κουβέλης τονίζει πως η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη από την 1η Μαρτίου εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο της γενικότερης έντασης ενώ, όπως σχολιάζει, πρόκειται για ένα απλό διασυνοριακό επεισόδιο. 

Στο παρελθόν, «που δεν υπήρχαν αυτές οι επιλογές εντάσεων της γείτονος χώρας», τέτοια γεγονότα λύνονταν με την απευθείας συνεννόηση μεταξύ των στρατιωτικών επικεφαλής του διασυνοριακού ελέγχου, εξηγεί ο ίδιος. 

Υπογραμμίζοντας πως το συγκεκριμένο περιστατικό θα πρέπει να κρατηθεί «στις πραγματικές του διαστάσεις από την πλευρά της Τουρκίας», ο Φώτης Κουβέλης σχολιάζει πως με την στάση που τηρεί η Άγκυρα παραβιάζει το εθιμικό διεθνές δίκαιο. 

Ερωτηθείς για τον χρονικό ορίζοντα επιστροφής των δύο Ελλήνων αξιωματικών, ο κ. Κουβέλης απάντησε πως «κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει πού τελειώνει αυτός ο χρονικός ορίζοντας» αλλά η Αθήνα αγωνίζεται για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων. 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια