Κουβέλης για 'Ελληνες στρατιωτικούς: Δεν είμαι σε θέση να πω αν αυτό που ζήτησε η ελληνική πλευρά θα υλοποιηθεί

Κουβέλης για 'Ελληνες στρατιωτικούς: Δεν είμαι σε θέση να πω αν αυτό που ζήτησε η ελληνική πλευρά θα υλοποιηθεί Facebook Twitter
SOOC
0

Σημαντικό γεγονός χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης τον «σαφή λόγο της ΕΕ προς την Τουρκία» στη διάρκεια της συνόδου ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα, για την κυπριακή ΑΟΖ και για το Αιγαίο, ενώ για τους Ελληνες στρατιωτικούς είπε ότι δεν ξέρει αν θα υλοποιηθούν αυτά που ζήτησε η ελληνική πλευρά.

 

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ως ενδιαφέρον το μήνυμα της ΕΕ ότι «δεν μπορεί να υπάρχει πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις, χωρίς πρόοδο στις σχέσεις με Ελλάδα και Κύπρο», καίτοι -όπως προσέθεσε, στη σύνοδο «αποτέλεσμα με την έννοια της δεσμευτικής απόφασης δεν υπήρξε και δεν θα μπορούσε στην παρούσα φάση να υπάρξει».

Για το θέμα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι «δεν είμαι σε θέση να σας πω εάν αυτό το οποίο ζητήθηκε, αναφορικά με την αποφυλάκιση και την επιστροφή στην πατρίδα των δύο στρατιωτικών μας, θα υλοποιηθεί, διότι ο Ερντογάν παραπέμπει το θέμα στην τουρκική Δικαιοσύνη.

Πρέπει να αναμείνουμε τι ακριβώς θα συμβεί με τη σύνταξη του κατηγορητηρίου και την ενδεχόμενη -ως προς τον προσδιορισμό της- δικάσιμου, στο δικαστήριο της Αδριανούπολης».

Επανέλαβε δε ότι «η ελληνική κυβέρνηση σε πολλαπλά επίπεδα, και σε επίπεδο Ευρώπης και πέραν του Ατλαντικού, έχει θέσει το ζήτημα, διεκδικώντας αυτό το οποίο είναι αυτονόητο, να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί το συντομότερο δυνατό στην Ελλάδα».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τον κ. Καμμένο, ο κ. Κουβέλης δήλωσε σχετικά: «Είναι πάρα πολύ καλή, εξαιρετικά συστηματική και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα, σαν εκείνα μάλιστα που θέλουν κάποιες πλευρές από το χώρο της αντιπολίτευσης ή και από μέσα ενημέρωσης να αναδείξουν. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως».

Τέλος, ερωτηθείς αν εξετάζεται θέμα αύξησης της θητείας απάντησε «δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ