Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΡΤ, σχετικά με τη δημοσιογραφική κάλυψη της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ικαρία και του τραπεζιού σε σπίτι βουλευτή της ΝΔ

 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την ΕΡΤ για «λογοκρισία με γραπτές οδηγίες στην αίθουσα παραγωγών». Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ Φώτης Καραφάκης επισήμανε πως η ΕΡΤ είχε μεταδώσει τις εικόνες τόσο στο μεσημβρινό δελτίο όσο και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 9μμ.

 

Ως γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα...

Δημοσιεύτηκε από Fotis Kafarakis στις Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

 

Ο πρωθυπουργός και συνεργάτες του είχαν γευματίσει στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή της ΝΔ, Χριστόδουλου Στεφανάδη, το μεσημέρι του Σαββάτου, με τον βουλευτή να υποστηρίζει σε δηλώσεις του ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα κατά τη διάρκεια του γεύματος.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του διευθυντή της ΕΡΤ

Ως γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν «απαγόρευση» της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία. Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12.00, στις 15.00 το μεσημέρι -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21.00. Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου

«Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να "εξαφανίζει" ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν διευθυντής του κ. Μητσοτάκη), επιβεβαιώνεται και με γραπτές οδηγίες στην αίθουσα παραγωγών, οδηγίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές της ΥΕΝΕΔ. Μην τυχόν παίξετε στα δελτία ειδήσεων φωτογραφίες ή βίντεο από το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία. Μην παίζετε φωτογραφίες και βίντεο του κ. Λιγνάδη μαζί με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον επέλεξε για το Εθνικό Θέατρο. Μιας και η ΕΡΤ υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό, περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη: Ποιος έδωσε αυτές τις εντολές;»