Στεφανάδης για το τραπέζι στον Μητσοτάκη: Τον κάλεσα για ένα πρόχειρο γεύμα, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα

Στεφανάδης για το τραπέζι στον Μητσοτάκη: Τον κάλεσα για ένα πρόχειρο γεύμα, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα Facebook Twitter
0

Μετά τις αντιδράσεις για το τραπέζι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο σπίτι του Χριστόδουλου Στεφανάδη στην Ικαρία, ο βουλευτής δήλωσε ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Ο πρωθυπουργός και συνεργάτες του γευμάτισαν στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή της ΝΔ, στον Εύδηλο, το Σάββατο. Εικόνες που δημοσιεύθηκαν δείχνουν αρκετά άτομα, σε διαφορετικά τραπέζια, αλλά και κάποιους όρθιους, στη βεράντα.

Ο κ. Στεφανάδης δήλωσε ότι κάλεσε τον πρωθυπουργό για ένα «πρόχειρο και σύντομο γεύμα». Ο βουλευτής συμπλήρωσε ότι κατά τη διάρκεια του γεύματος τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας «δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι». Στον χώρο, σημείωσε, βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του κ. Μητσοτάκη.

Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης παραδέχθηκε ότι οι εικόνες «εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός», με συγκέντρωση κόσμου που «προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά», δεν ήταν «οι πρέπουσες».

Αναλυτικά η δήλωση του Χριστόδουλου Στεφανάδη:

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα.

Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι.

Στον χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι.

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

Οι εικόνες από το σπίτι του βουλευτή της ΝΔ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας έκανε λόγο για «πάρτι κατά παράβαση όλων των μέτρων με πρωθυπουργική υπογραφή» και «συνωστισμό δεκάδων ανθρώπων» σε μία βεράντα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για «προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου στο κορωνο-πάρτι της Ικαρίας» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ξεπέρασε κάθε όριο.

«Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ποιος πραγματικά είναι: Ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος αλαζόνας», έγραψε ακόμη σε ανάρτηση στα social media ο κ. Ηλιόπουλος.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM