Κοντολέων: Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη έγινε για εθνικούς λόγους – Επικαλέστηκε το απόρρητο

Κοντολέων: Ο Μητσοτάκης δεν είχε ενημερωθεί για καμιά ατελέσφορη επισύνδεση – Επικαλέστηκε το απόρρητο Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής  βρέθηκε σήμερα ο τέως διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, ο οποίος κατέθεσε σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεσή του διεκόπη χθες το βράδυ και συνεχίσθηκε σήμερα στις δέκα το πρωί για να ολοκληρωθεί λίγο μετά τις τέσσερις και μισή μετά το μεσημέρι.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα συνεχιστούν με την κατάθεση του νυν διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Σημειώνεται πως η αντιπολίτευση ζητά σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το ζήτημα και ήδη το ΚΚΕ κατέθεσε αίτημα επικαλούμενο και την καταστροφή των αρχείων για την υπόθεση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη. 

Στην κατάθεσή του και σύμφωνα με το ertnews.gr, ο κ. Κοντολέων φαίνεται πως ανέφερε ότι ήταν σε συχνή επικοινωνία με τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ενώ επικοινωνούσε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν χρειαζόταν να τον ενημερώσει για σημαντικά ζητήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες είχε πει ότι γνώρισε τον πρωθυπουργό μέσω του κ. Δημητριάδη και ότι «ο Κυριάκος  Μητσοτάκης δεν είχε ενημερωθεί για καμιά ατελέσφορη επισύνδεση, ούτε πριν ούτε μετά, ούτε και για τον Ανδρουλάκη».

Ειδικότερα, για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη φέρεται να είπε πως έγινε για εθνικούς λόγους και όχι προσωπικούς.

Φέρεται, επιπλέον, να επικαλέστηκε το απόρρητο για τις διεργασίες της ΕΥΠ, αποφεύγοντας να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της Εξεταστικής. 

Οι αντιδράσεις στην κατάθεσή του

Ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική, Δημήτρης Μαρκόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Κοντολέοντα, δήλωσε: «Άνθρακας ο θησαυρός σε όσους επένδυσαν στην κατάθεση του κ. Κοντολέοντα. Θησαυρός, όμως, τα όσα ακούστηκαν χθες από τον κ. Ρουμπάτη για την υπόθεση Πιτσιόρλα».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, στάθηκε στην επίκληση του απορρήτου από τον μάρτυρα , κρίνοντας πως «αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος» και κατηγόρησε  την κυβέρνηση ότι «θέλει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοτεινών πολιτικών συμφερόντων».

Συγκριμένα ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε: «Αποδείχθηκε από την εξέταση του κ. Κοντολέοντα ότι η επίκληση του απορρήτου δεν είναι απλώς μια απαράδεκτη πρακτική ώστε να μην απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα που θα εξέθεταν την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη για την εμπλοκή του στην παρακολούθηση των κ.κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη. Η επίκληση του απορρήτου από τον κ. Κοντολέοντα αλλά και από όλα τα κυβερνητικά στελέχη που έχουν σχέση με τις συγκεκριμένες παράνομες παρακολουθήσεις, αποτελεί πραγματική βόμβα στα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η κυβέρνηση θέλει μια ΕΥΠ, θέλει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, όχι στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος αλλά στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοτεινών πολιτικών συμφερόντων, που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο για την πολιτική τους κατίσχυση».

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στην Εξεταστική Επιτροπή Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε σχετικά: «Πολύτιμος μάρτυρας τελικά ο κ. Κοντολέων παρά την επίκληση του απορρήτου. Βασικά πράγματα, δύο: Δεν ενημέρωσε ο ίδιος τον κ. Μητσοτάκη- Γεραπετρίτη και Δημητριάδη για το θέμα της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. Άρα ποιος τους ενημέρωσε; Μήπως μια πηγή που ταυτόχρονα παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη; Δεύτερον, μας διαβεβαίωσε πως υπάρχει αποτύπωμα στην καταστροφή τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του έντυπου Αρχείου. Υπάρχει συνέχεια…»

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ