Κον Μπεντίτ: Ο Τσίπρας είναι ο... πραγματικός γιός του Ανδρέα Παπανδρέου

Κον Μπεντίτ: Ο Τσίπρας είναι ο... πραγματικός γιός του Ανδρέα Παπανδρέου Facebook Twitter
5

Ως έναν πολύ ισχυρό τακτικιστή, πραγματικό γιό του Ανδρέα Παπανδρέου χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ σε συνέντευξη του στο “Έθνος της Κυριακής”.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα παιδί της πολιτικής της λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι έξυπνος, πολύ ισχυρός τακτικιστής και κατάφερε να επωφεληθεί από αυτήν την απανθρωπιά της λιτότητας. Εξουδετέρωσε το ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία πήρε τη θέση του. Είναι ο πραγματικός… γιος του Ανδρέα Παπανδρέου», δηλώνει ο επονομαζόμενος και «Κόκκινος Ντάνι».

Σημειώνει επίσης ότι αυτό που έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ήταν πολύ δύσκολο, καθώς η ελληνική πολιτική βρισκόταν σε τέλμα ενώ σημειώνει ότι τώρα η δυσκολία για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το πώς θα βρει μία συμφωνία με την Ευρώπη. “Τα στελέχη εκείνα που ήθελαν την Ελλάδα να είναι εκτός ευρώ βλέπουν ότι αν κάτι τέτοιο συμβεί πάλι δεν θα βρεθούν λεφτά. Εκτός εάν στραφούν προς τη Ρωσία. Ο νέος υπουργός Εξωτερικών για παράδειγμα είναι ταγμένος υπέρ του Πούτιν. Παίζοντας ένα τέτοιο φιλορωσικό χαρτί μπορεί η νέα κυβέρνηση να πει στους Ευρωπαίους "δεν χρειάζομαι τα λεφτά σας" και να στραφεί προς τη Ρωσία ή την Κίνα», λέει.


Για τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες ο Κον Μπεντίτ δηλώνει ότι οι της κυβέρνησης πρέπει να διαμορφώσουν ένα σχέδιο σωτηρίας για την Ελλάδα, να προσπαθήσουν να πάρουν με το μέρος τους τη ΝΔ αφού παραμεριστεί ο Σαμαράς και για το λόγο αυτό, όπως εξηγεί, η επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να φέρει συμβιβασμό με τη ΝΔ αλλά και με το Ποτάμι.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Μαθήτευσε μέσα από το μάθημα δημοκρατίας, την εκλογή εκπροσώπων στα Λύκεια της χώρας'δυστυχώς για πολλούς δεν είναι από θερμοκήπειο"πολιτικής" οικογένειας με αγορασμένες σπουδές στο εξωτερικό'έμπλεξε το κατεστημένο μαζί του'
Για να είμαστε δίκαιοι, ο Κον Μπεντίτ δεν υπολείπεται σε τακτικισμό, αφού κατόρθωσε να εξαργυρώσει με τον καλύτερο τρόπο την (ανούσια) κινηματική του δράση τον Μάη του ΄68. Κόκκινος Ντάνι μπορεί να ήταν για κάνα 5μηνο, περισσότερο σε καφέ Ντάνι του ταιριάζει.