Κομισιόν: Συναντήσεις για την εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων

Κομισιόν: Συναντήσεις για την εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων Facebook Twitter
0

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, επιβεβαίωσε σήμερα ότι διεξάγονται συναντήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών, για την εξειδίκευση της λίστας των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθύμισε ακόμα ότι οι συζητήσεις επί των πολιτικών πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες, ενώ οι τεχνικές συζητήσεις για τη συλλογή δεδομένων διεξάγονται στην Αθήνα.

Σε ερώτηση αν θα συγκληθεί σύντομα το EuroWorking Group (η ομάδα εργασίας της ευρωζώνης) και στη συνέχεια το Eurogroup, η εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν θέλησε να απαντήσει, αναφέροντας ότι η Επιτροπή δεν είναι το αρμόδιο όργανο που συγκαλεί αυτές τις συναντήσεις.

Ωστόσο, αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε σήμερα στο αθηναϊκό πρακτορείο ότι οι χώρες της ζώνης του ευρώ τελούν εν αναμονή της εξειδικευμένης λίστας των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους θεσμούς. Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι πριν να συμβεί αυτό, δεν συντρέχει λόγος σύγκλησης του EuroWorking Group για την Ελλάδα. «Χωρίς την εξειδικευμένη λίστα, δεν μπορούμε να προετοιμάσουμε οποιαδήποτε απόφαση», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Bloomberg μετέδωσε πως θα πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group αύριο, με αντικείμενο την Ελλάδα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ