Κομισιόν: Συναντήσεις για την εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων

Κομισιόν: Συναντήσεις για την εξειδίκευση των μεταρρυθμίσεων Facebook Twitter
0

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, επιβεβαίωσε σήμερα ότι διεξάγονται συναντήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών, για την εξειδίκευση της λίστας των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθύμισε ακόμα ότι οι συζητήσεις επί των πολιτικών πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες, ενώ οι τεχνικές συζητήσεις για τη συλλογή δεδομένων διεξάγονται στην Αθήνα.

Σε ερώτηση αν θα συγκληθεί σύντομα το EuroWorking Group (η ομάδα εργασίας της ευρωζώνης) και στη συνέχεια το Eurogroup, η εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν θέλησε να απαντήσει, αναφέροντας ότι η Επιτροπή δεν είναι το αρμόδιο όργανο που συγκαλεί αυτές τις συναντήσεις.

Ωστόσο, αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε σήμερα στο αθηναϊκό πρακτορείο ότι οι χώρες της ζώνης του ευρώ τελούν εν αναμονή της εξειδικευμένης λίστας των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη συμφωνηθεί με τους θεσμούς. Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι πριν να συμβεί αυτό, δεν συντρέχει λόγος σύγκλησης του EuroWorking Group για την Ελλάδα. «Χωρίς την εξειδικευμένη λίστα, δεν μπορούμε να προετοιμάσουμε οποιαδήποτε απόφαση», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το Bloomberg μετέδωσε πως θα πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group αύριο, με αντικείμενο την Ελλάδα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM