Κομισιόν: Δεν υπάρχει τελεσίγραφο ως προς τη λήξη των εργασιών του Brussels Group

Κομισιόν: Δεν υπάρχει τελεσίγραφο ως προς τη λήξη των εργασιών του Brussels Group Facebook Twitter
0

Οι συζητήσεις στο Brussels Group συνεχίζονται, αλλά δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο ως προς τη λήξη των εργασιών του, δήλωσε από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Ελληνικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ ανέφεραν ότι σήμερα το πρωί υπήρξαν τεχνικού χαρακτήρα διαβουλεύσεις σε διάφορα επίπεδα, και ότι οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο Brussels Group επανεκκινούν τις πρώτες απογευματινές ώρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διαβουλεύσεις αφορούν ζητήματα όπως ο ΦΠΑ, η δημόσια διοίκηση, οι διαδικασίες είσπραξης των κρατικών εσόδων, ζητήματα που άπτονται του συνταξιοδοτικού κ.α.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι το βασικό σενάριο πάνω στο οποίο εργάζονται και οι τρεις θεσμοί είναι ένα, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε γερμανική εφημερίδα, παρέπεμψε σε πρόσφατη συνέντευξη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην οποία επισημαίνει ότι και οι τρεις θεσμοί που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα εργάζονται προς την επίτευξη συμφωνίας. Ο Γιούνκερ είχε επίσης σημειώσει ότι παρά το γεγονός ότι οι τρεις θεσμοί έχουν ενίοτε διαφορετικές οπτικές, ο στόχος τους είναι ενιαίος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM