Άλλος ένας βουλευτής προστίθεται σε αυτούς που δηλώνουν δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα της δανειακής σύμβασης. Ο μειονοτικός βουλευτής Ξάνθης Μάντατζη Τσετίν ξεκαθάρισε ότι θα πεί όχι λέγοντας : «Η ηθική και πολιτική μου ακεραιότητα δεν μου επιτρέπουν να ψηφίσω το νέο μνημόνιο, προϊόν της αποτυχίας του πολιτικού συστήματος…Η ηθική αλλά και η πολιτική λογική μου, μου υποδεικνύουν πλέον ότι ο δρόμος που ακολουθούμε οδηγεί σε αδιέξοδο. Φορτώνει στους πολίτες, και μάλιστα στους πιο ευάλωτους καθώς και στους νέους, την επί χρόνια αποτυχία του πολιτικού συστήματος να εφαρμόσει ουσιαστικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές εγκαίρως.

 

Οι κρίσιμες ιστορικά στιγμές, απαιτούν από όλους μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η ηθική και πολιτική μου ακεραιότητα δεν μου επιτρέπουν να ψηφίσω το νέο μνημόνιο, προϊόν της αποτυχίας του πολιτικού συστήματος. Οι δημοκρατικές πεποιθήσεις μου, δεν μου επιτρέπουν να λειτουργώ παρά τη βούληση των συμπολιτών μου και την λαϊκή εντολή που έχω λάβει».

 

Υπάρχουν βέβαια κι άλλοι βουλευτές που μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα των καταστάσεων και το τι διακυβεύεται με το Μνημόνιο και δηλώνουν ότι δεν θα το ψηφίσουν, επειδή αλλάζει το ΦΠΑ στα νησιά. Πρόκειται για πρωτοβουλία 19 βουλευτών οι οποίοι-ενώ καταρρέει όλο το εργασιακό οικοδόμημα και οι κατακτήσεις χρόνων- αντιδρούν στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά καθώς είναι οι εκλογικές τους περιφέρειες. Μεταξύ αυτών και η βουλευτής της ΝΔ στα Δωδεκάνησα Μίκα Ιατρίδη που δήλωσε ότι θα πει όχι στο νέο Μνημόνιο αν σε αυτό  περιλαμβάνεται το φορολογικό».  

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr