Κεραμέως σε Ιερώνυμο: «Θα διασφαλίσουμε τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών»

Κεραμέως σε Ιερώνυμο: «Θα διασφαλίσουμε τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, συναντήθηκε σήμερα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην έδρα της αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας καλωσόρισε τη νέα υπουργό, στην οποία μίλησε για τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας - Πολιτείας.

Εξάλλου, η ανάγκη συνεργασίας και η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών δικαιωμάτων των κληρικών αποτέλεσαν και το κύριο θέμα της συνάντησης τους. 

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι «από σήμερα ξεκινά η συνεργασία. Υπάρχει κάθε καλή θέληση από πλευρά Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης». Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η επανέναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας - Εκκλησίας πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την πλευρά του, συμπλήρωσε πως η Επιτροπή Διαλόγου είχε ασχοληθεί με επιτυχία στο παρελθόν με τα εν λόγω ζητήματα και «πρέπει να την ενεργοποιήσουμε πάλι κι αν χρειαστεί να τη συμπληρώσουμε, γιατί η επιτροπή προλαβαίνει πολλά πράγματα τα οποία πολλές φορές είναι απλά».

Η κ. Κεραμέως απάντησε πως η σχέση θα είναι αδιαμεσολάβητη. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών». Την υπουργό Παιδείας συνόδευε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργιος Καλαντζής.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM