Κατρούγκαλος: Αν υπάρξει απόφαση του ΣτΕ ο ασφαλιστικός νόμος θα προσαρμοστεί

Κατρούγκαλος: Αν υπάρξει απόφαση του ΣτΕ ο ασφαλιστικός νόμος θα προσαρμοστεί Facebook Twitter
SOOC
0

Αν υπάρξει σχετική απόφαση του ΣτΕ για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, ο σχετικός ασφαλιστικός νόμος «προφανώς και θα προσαρμοστεί», δήλωσε ο εμπνευστής του, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε με αυτόν τον τρόπο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τις αποκλειστικές πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, σύμφωνα με τις οποίες το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική, την Παρασκευή, την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και των αγροτών στον ΕΦΚΑ. 

«Τέτοια απόφαση του ΣτΕ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής και όσοι διαδίδουν διάφορες πληροφορίες κινδυνεύουν με το ποινικό αδίκημα της παραβίασης του δικαστικού απορρήτου», προειδοποίησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Όπως τόνισε ο ίδιος άλλωστε, η ουσία του νόμου του - που είναι η ισορροπία των κανόνων - θα διατηρηθεί καθώς «είναι αποδεδειγμένο» πως το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνουν λιγότερα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ: Έτσι όπως είναι, έχουμε δυσκολία να συμμετέχουμε

Ζήτησε οι ευρωατλαντικές σχέσεις να διατηρηθούν σε «λειτουργικό επίπεδο» και το Συμβούλιο Ειρήνης να επανέλθει στον αρχικό του προορισμό, την ειρήνευση στη Γάζα
THE LIFO TEAM