Κατατέθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στον χώρο της Υγείας

Κατατέθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στον χώρο της Υγείας Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διενέργεια έρευνας «για τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στον χώρο της Υγείας» κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ του 1997 και του 2014, κατατέθηκε σήμερα από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Η πρόταση που διαλαμβάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, το «Ερρίκος Ντυνάν», φαρμακευτική δαπάνη και προμήθειες, αναφέρεται σε φαινόμενα συναλλαγής πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα στον τομέα των προμηθειών και του φαρμάκου, σε φαινόμενα προκλητής ζήτησης, σπατάλης και διαφθοράς που απέκτησαν δομικά χαρακτηριστικά στο χώρο της υγείας την τελευταία 20ετία. Τα φαινόμενα αυτά, όπως τονίζουν εκ προοιμίου στην πρότασή τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, οργανώθηκαν και συντηρήθηκαν με «το καθεστώς ανυπαρξίας μηχανισμών ελέγχου, ασυδοσίας και αδιαφανούς διαχείρισης δημοσίου χρήματος και με την πολιτική ανοχή και ασυλία που προσέφεραν τα κόμματα εξουσίας, τα στελέχη τους και το πελατειακό σύστημα».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, στον χώρο της υγείας, σημειώθηκαν δεκάδες περιπτώσεις σκανδάλων που προξένησαν όχι μόνο οικονομικές ζημιές μεγάλου μεγέθους, αλλά υπονόμευσαν την ίδια την έννοια της δημόσιας υγείας και του κράτους πρόνοιας».

«Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις περιπτώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, για το οποίο τα δικαστήρια έχουν ήδη απονείμει βαριές κατηγορίες για στελέχη του που αφορούν την επίμαχη περίοδο, την εκτόξευση της δημόσιας δαπάνης για φάρμακα και για τα λειτουργικά έξοδα των μονάδων υγείας, όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για συναλλαγές με μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου, αλλά και την περίπτωση της ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν"», προσθέτει η ανακοίνωση. 

Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο της πρότασης. 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM