Καταγγελία Κικίλια για ΚΕΘΕΑ: «Βάφτιζαν» εμπόρους ναρκωτικών ως χρήστες για να αποφυλακιστούν

Καταγγελία Κικίλια για ΚΕΘΕΑ: «Βάφτιζαν» εμπόρους ναρκωτικών ως χρήστες για να αποφυλακιστούν Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ένα πολυσέλιδο πόρισμα εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ για οικονομικές ατασθαλίες και παράνομες αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών, τους οποίους φέρεται να «βάφτιζαν» χρήστες ουσιών μέσα από το Πρόγραμμα «Προμηθέας»- ΚΕΘΕΑ στις φυλακές Διαβατών.

Κατηγόρησε, επίσης, την απερχόμενη Διοίκηση ότι «έπνιξε» το πόρισμα αντί να μεταβεί στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο Βασίλης Κικίλιας κατηγόρησε ευθέως τον απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ, ότι «έπνιξε» το πόρισμα αντί να μεταβεί στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω και να προβεί σε ενέργειες για τη χρηστή διαχείριση των 20 εκατομμυρίων ευρώ που λαμβάνει ετησίως ως χρηματοδότηση από το Υπουργείο. 

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο κ. Κικίλιας κατά τη συζήτηση της ΠΝΠ για το μοντέλο διοίκησης του ΚΕΘΕΑ, το πόρισμα για τη Θεραπευτική Κοινότητα Διαβατών, μεταξύ άλλων συμπεραίνει τα εξής:

-δραστηριότητες οριακής νομιμότητας αν όχι παράνομης συμπεριφοράς από εργαζομένους στο Πρόγραμμα

- συστηματικών χρήση ουσιών από το προσωπικό, τα μέλη του προγράμματος  και από εξωτερικά εμπλεκόμενους στο σύστημα

- οικονομικές ατασθαλίες

-έλλειψη παραστατικών από συναλλαγές

-έκδοση βεβαιώσεων σε μέλη που παράτυπα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα

- χρήση νομικών ευεργετημάτων σε μέλη κι αποφοίτους του προγράμματος που το χρησιμοποιούσαν χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα με χρήση ουσιών

- ασαφείς διαδικασίες για ένταξη στο πρόγραμμα στα Διαβατά

- προσπάθεια συγκάλυψης γιατί διαπιστώθηκε απώλεια ηλεκτρονικών υπολογιστών με στοιχεία μελών του προγράμματος

- απώλεια δίσκων αποθήκευσης

-ερωτικές σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και μεταξύ μελών του προγράμματος

-κατάχρηση εξουσίας

-αδιαφάνεια

«Υπάρχουν υπόνοιες για παρακύκλωμα αξιοποίησης των ευεργετημάτων που προβλέπει ο νόμος. Αυτό μπορεί να συνδεόταν με δικηγόρους, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και δεν μπορούν να αποκλειστούν και εργαζόμενοι του οργανισμού. Όταν η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η κυβέρνηση μίλησε για έλεγχο σε ότι έχει να κάνει με τη χρηστή διοίκηση του ΚΕΘΕΑ και την οικονομική διαχείριση κάποιοι βιάστηκαν να μας κατακεραυνώσουνε», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας, αναφερόμενος σε ένα από τα συμπεράσματα του επίμαχου πορίσματος και σημειώνοντας ότι η απερχόμενη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ πρέπει να κληθεί στη Βουλή να παράσχει εξηγήσεις για το πρόγραμμα.

Αντίδραση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό

Τη  γνώση του Διοικητικού Συμβουλίου για το περιεχόμενο του επίμαχου πορίσματος αμφισβήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, καταλογίζοντας στον Υπουργό Υγείας προσπάθεια να πλήξει το κύρος του ΚΕΘΕΑ με στόχο να κατευνάσει τις αντιδράσεις για την αλλαγή στο μοντέλο διοίκησης του Οργανισμού που ψήφισε η κυβέρνηση.

«Όλος ο κόσμος κατάλαβε ότι ήταν μια αυθαίρετη και πραξικοπηματικού χαρακτήρα παρέμβαση και επειδή αντέδρασε το σύνολο του ΚΕΘΕΑ και η κοινωνία και εισέπραξε πολιτικό κόστος η κυβέρνηση,  από χθες ξεκινά ο Υπουργός τις καταιγιστικές ανακοινώσεις λες και ανακαλύψαμε το σκάνδαλο του αιώνα. Αυτός ο έλεγχος διατάχθηκε εσωτερικά και αφορά μία από τις συνολικά  110 δομές του Οργανισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM