Πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καταγγελία ότι ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, εμβολιάστηκε εκτός σειράς. 

 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Γιώργος Χατζημάρκος που έχει εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία και είναι κάτοικος Ρόδου, πήγε την περασμένη Κυριακή στη Χάλκη με ιδιωτικό σκάφος, όπου έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, χωρίς να πληροί τα ηλικιακά κριτήρια.

 

Όπως αναφέρει το skyrodos.gr, η κατάσταση στην οποία περιλαμβανόταν το όνομα του περιφερειάρχη παραδόθηκε στην υπεύθυνη του ιατρείου του νησιού από τον ίδιο τον δήμο Χάλκης, την προηγούμενη του εμβολιασμού.

 

Επιπλέον καταγγέλλεται πως η καταγραφή των στοιχείων ΑΜΚΑ του Γιώργου Χατζημάρκου έγινε σε χειρόγραφη κατάσταση και όχι ηλεκτρονικά, ενώ την ίδια στιγμή, ένα ζευγάρι με καταγωγή από τη Χάλκη φέρεται να μην κατάφερε να εμβολιαστεί επειδή δεν έφτασαν οι δόσεις. 

 

Το Κίνημα Αλλαγής, με δήλωση του Μανώλη Χριστοδουλάκη, γραμματέα του κόμματος, ζητάει από την κυβέρνηση να απαντήσει εάν «Αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου εμβολιάστηκε σήμερα κατά παρέκκλιση των κριτηρίων και της σειράς εμβολιασμού».

 

Ο κ. Χριστοδουλάκης θέτει ακόμη ως ερωτήματα το αν:

 

-Υπάρχει κάποιο κριτήριο για εμβολιασμούς πέραν των ηλικιακών ομάδων των 60-65 και 75-80 που όλοι μας γνωρίζουμε μέχρι σήμερα;

 

-Υπάρχει κάποιο κριτήριο προτεραιοποίησης πέραν του ηλικιακού και πέραν των υγειονομικών λειτουργών που να εντάσσει τους πολίτες στους υφιστάμενους εμβολιασμούς;

 

-Υπάρχει κάποιο κριτήριο πολιτικής, διοικητικής ή κομματικής ιδιότητας που να προτάσσεται έναντι των κοινών θνητών;

 

«Όποιος έχει μπάρμπα στην... Κορώνη παίρνει και την σειρά των άλλων για να εμβολιαστεί;», αναφέρει το ΜέΡΑ25 στη δική του ανακοίνωση, καταγγέλλοντας επίσης τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για το γεγονός ότι έλαβε κατ' εξαίρεση το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

 

«Το θέμα θα μπορούσε να ήταν απλό, αν ο περιφερειάρχης περίμενε τη σειρά του και απλά μετέβαινε στο κέντρο που λειτουργεί στον Αρχάγγελο για να εμβολιαστεί όπως και οι υπόλοιποι πολίτες», σημειώνεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύει το rodiaki.gr. 

 

Και συνεχίζει: «Πως είναι δυνατό ο πρώτος πολίτης του Νοτίου Αιγαίου να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο και να περιφρονεί τον κόσμο που περιμένει εδώ και καιρό τη σειρά του για να εμβολιαστεί; Ακόμη και αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα γιατί δεν ζήτησε να γίνει ο εμβολιασμός του στη Ρόδο και πήγε στη Χάλκη παραβλέποντας τη διαδικασία; Γιατί τόση μυστικότητα για τον εμβολιασμό στη στιγμή που για κάθε γεγονός δημοσιεύονται δελτία τύπου μαζί με τις φωτογραφίες;» ενώ καταλήγει: «Τελικά και για τα μέτρα περιορισμού διάδοσης της πανδημίας ισχύουν οι αποκλεισμοί και οι διαχωρισμοί σε πληβείους και... πατρικείους;».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr