Επέκταση του Μετρό - Ανοίγουν 15 εργοτάξια

Καραγιάννης για επέκταση Μετρό: Ανοίγουν 15 εργοτάξια – Θα αλλάξουν όλες οι μετακινήσεις μας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Στην επέκταση του Μετρό της Αθήνας με τη γραμμή 4 αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός είπε για τους 15 σταθμούς που πρόκειται να δημιουργηθούν ότι «ξεκινήσαμε τις εργασίες από την αρχή σχεδόν της χρονιάς. Πάμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ανοίγουν και τα δέκαπέντε εργοτάξια (του Μετρό) που χρειάζεται σε όλη την Αθήνα και στους όμορους δήμους. Ουσιαστικά με αυτό το έργο θα αλλάξουν όλες οι μετακινήσεις μας στην Αθήνα».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη στις περιοχές που θα ξεκινήσουν τα έργα θα υπάρχει ταλαιπωρία των πολιτών ωστόσο όταν αυτά ολοκληρωθούν θα είναι πολύ ευνοημένες.

«Υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο Αθηναίων ώστε να αυξήσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, να αυξήσουμε τα δέντρα που υπάρχουν. Ότι βρούμε θα το αποκαταστήσουμε και θα προσθέσουμε και 3.000 δέντρα σε όλους τους σταθμούς», ανέφερε ο υφυπουργός τονίζοντας ότι τα δέντρα που μεταφέρονται επαναχρησιμοποιούνται σε ποσοστό 70%.

«Δεν έχουμε περίσσευμα πρασίνου στην Αττική. Θα αυξήσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα» τόνισε ο κ. Καραγιάννης. Όσον αφορά το πρόβλημα με το πάρκινγκ στους υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό εξέφρασε την άποψη ότι θα λυθεί.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση αλλά έφερε αποδόμηση»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση, αλλά έφερε αποδόμηση»

Ως την «πιο τυχερή κυβέρνηση του τελευταίου μισού αιώνα» σε επίπεδο δημοσιονομικό χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ