Στην τελική ευθεία είναι η αντίστροφη μέτρηση για τις αυριανές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να αναδειχθεί η νέα ηγεσία του κόμματος. 

 

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00, ενώ αν χρειαστεί δεύτερος γύρος- στην περίπτωση που κανένας από τους έξι υποψηφίους δεν συγκεντρώσει το 50%+1 των ψήφων- αυτός θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου. 

 

Υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου και Παύλος Χρηστίδης.

 

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται περίπου μία ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες. Εκτιμήσεις από κομματικούς παράγοντες, που επικαλείται η ΕΡΤ, αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα για το αποτέλεσμα περίπου στις 21:00, εκτός αν υπάρχει μικρή διαφορά ανάμεσα στους δύο ή τρεις πρώτους υποψήφιους. 

 

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος ή την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής. Όσοι θα ψηφίσουν θα καταβάλλουν συνδρομή τριών ευρώ, για να καλυφθούν τα έξοδα της διαδικασίας. 


Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της ΕΕ και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από 16 ετών, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του Κινήματος. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.

 

Οι κάλπες θα στηθούν σε 840 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, σε 11 χώρες του εξωτερικού θα υπάρχουν 22 εκλογικά τμήματα, για τους απόδημους.