Η Σακελλαροπούλου σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων: Ξέρω ότι περάσατε δύσκολα, πρέπει να το αφήσετε πίσω

Η Σακελλαροπούλου σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων: Ξέρω ότι περάσατε δύσκολα, πρέπει να το αφήσετε πίσω Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων Ιλίου επισκέφθηκε την Πέμπτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη δομή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης φιλοξενούνται 24 παιδιά ηλικίας 12-18 ετών, από την Ασία και την Αφρική, με τα οποία συνομίλησε η κ. Σακελλαροπούλου. «Χαίρομαι πολύ που σας βλέπω εδώ. Ξέρω ότι στο παρελθόν έχετε περάσει πολύ δύσκολα. Πιστεύω όμως ότι τα δύσκολα πρέπει να τα αφήσετε πίσω και να προχωρήσετε», τους είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Να προσπαθήσετε να αξιοποιήσετε όλες τις ευκαιρίες που έχετε. Να σκέφτεστε ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας, και πως μπορείτε να πετύχετε οποίο στόχο θέσετε στη ζωή σας», συμπλήρωσε μιλώντας στα παιδιά.

Η Σακελλαροπούλου σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων: Ξέρω ότι περάσατε δύσκολα, πρέπει να το αφήσετε πίσω Facebook Twitter
EUROKINISSI

Τα κορίτσια ήταν ιδιαίτερα χαρούμενα που την συνάντησαν, την ευχαρίστησαν για την επίσκεψη και είχαν από μία ζωγραφιά για εκείνη. Στη συζήτηση που είχαν, ανέφεραν ότι η Πρόεδρος αποτελεί το πρότυπό τους και εξέφρασαν ευγνωμοσύνη για την φιλοξενία που τους παρέχει η χώρα μας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της προεδρίας.

Η Σακελλαροπούλου σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων: Ξέρω ότι περάσατε δύσκολα, πρέπει να το αφήσετε πίσω Facebook Twitter
EUROKINISSI

Οι συντονίστριες της δομής, Δώρα Μπριάζνα και Έφη Κοντούνη ξενάγησαν την κ. Σακελλαροπούλου στον χώρο και της περιέγραψαν τις δυσκολίες που συναντούν με τα παιδιά καθώς είναι εξαιρετικά ευάλωτα και έχουν ένα ιδιαιτέρως επιβαρυμένο ιστορικό: κακοποίηση ή παραμέληση από το οικογενειακό περιβάλλον, διαβίωση σε ασταθές και επισφαλές κοινωνικό πλαίσιο στη χώρα καταγωγής τους, απολύτως συνυφασμένο με την εκμετάλλευση της έμφυλής τους ταυτότητας.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη που ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου για τη στρατηγική ένταξης των ασυνόδευτων ανηλίκων στην ελληνική κοινωνία. Από την πλευρά του, ο Τζιανλούκα Ρόκο, επικεφαλής της αποστολής του ΔΟΜ στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, για την επανένταξη των παιδιών.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση αλλά έφερε αποδόμηση»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση, αλλά έφερε αποδόμηση»

Ως την «πιο τυχερή κυβέρνηση του τελευταίου μισού αιώνα» σε επίπεδο δημοσιονομικό χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ