Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια»

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια» Facebook Twitter
Φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας.
0

Στο Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό κέντρο «Μπερεγίνια» βρέθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όπου συναντήθηκε με Ουκρανούς μαθητές και μαθήτριες που έφτασαν στη χώρα μας μετά από την έναρξη του πολέμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, συνολικά 34 παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών παρακολουθούν μαθήματα στα ουκρανικά, κάποιες ημέρες της εβδομάδας, στο εν λόγω κέντρο.

«Στο Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό κέντρο "Μπερεγίνια" συνάντησα Ουκρανούς μαθητές και μαθήτριες που, αφού έζησαν τον τρόμο των βομβαρδισμών και τον βίαιο ξεριζωμό από τα σπίτια τους, βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στην Ελλάδα και συνεχίζουν το σχολείο στη χώρα μας».

«Απέναντι στη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που γέννησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οφείλουμε να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Πρώτα απ’ όλα στα παιδιά, τα πρώτα θύματα αυτού του πολέμου, που χρειάζονται την αμέριστη υλική και ψυχολογική μας στήριξη για όσο καιρό δοκιμάζεται η πατρίδα τους», δήλωσε αμέσως μετά την επίσκεψη η κα Σακελλαροπούλου. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια»

«Το «rebranding» του κ. Τσίπρα κατέληξε το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη βιβλιοπαρουσίαση της «Ιθάκης» από τον Αλέξη Τσίπρα.
LIFO NEWSROOM