Η απάντηση του ΚΙΝΑΛ για τον Βενιζέλο: Κανείς δεν έδιωξε κανέναν

Η απάντηση του ΚΙΝΑΛ για τον Βενιζέλο: Κανείς δεν έδιωξε κανέναν Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, το κόμμα επιχειρεί να δώσει απάντηση στη φημολογία για το παρασκήνιο που προηγήθηκε. 

Στην ανακοίνωσή του, το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει πως «κανείς δεν έδιωξε κανέναν» και ο Ευάγγελος Βενιζέλοςήταν αυτός που αποφάσισε να «εγκαταλείψει την κοινή προσπάθεια σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση για το κίνημα και τη χώρα». «Η προσωπική απόφαση να μην είναι για πρώτη φορά από το 1989 υποψήφιος, δεν υποχρέωνε το κίνημα για την τοποθέτηση του στην θέση του επικεφαλής του Επικρατείας, ενώ υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει διαφορά αντιμετώπισης σε σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς «οι πρώην Πρωθυπουργοί όλων των κομμάτων είναι υποψήφιοι σε εκλογική περιφέρεια και δίνουν τη μάχη να κερδηθεί η έδρα, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι δεν χρειάζονται σταυρό».

Παράλληλα το κόμμα ξεκαθαρίζει ότι η επιλογή Καμίνη στην κορυφή του ψηφοδελτίου Επικρατείας - που ήταν και ο λόγος για την απόφαση Βενιζέλου να μην είναι υποψήφιος - «υπηρετεί τους στόχους που τέθηκαν από την ομόφωνη πορεία του συνεδρίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

«ΤΑ SOS ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και γιατί Καμίνης;


Η επιλογή του επικεφαλής στο επικρατείας έχει υψηλό πολιτικό συμβολισμό και πρέπει να υπηρετεί τη στρατηγική μας. Στόχος μας σε αυτές τις εκλογές είναι να ηττηθεί οριστικά η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη. Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις, τον πολιτικό αχταρμά που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και να αποτελέσουμε ανάχωμα στην απειλή κυριαρχίας της δεξιάς που τροφοδότησε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος που απορρέει από την ομόφωνη απόφαση του Συνεδρίου για αυτόνομη πορεία και τη συνεχή ενίσχυση του χώρου. Αποφάσεις από τις οποίες παίρνει αποστάσεις και διαφοροποιείται κατά καιρούς ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο Γιώργος Καμίνης με τα πολιτικά του χαρακτηριστικά σηματοδοτεί τη διεύρυνση. Ανοίγουμε μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που εγκαταλείπουν τον Σύριζα ώστε να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής. Τα περί «ουράς του ΣΥΡΙΖΑ» είναι ανυπόστατα και υποβολιμαία.

ΓΙΑΤΙ «ΕΔΙΩΞΕ» ΒΕΝΙΖΕΛΟ;
Κανείς δεν έδιωξε κανένα. Αντίθετα η Φ. Γεννηματά ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επανεξετάσει την μονομερή δική του απόφαση να μην πολιτευθεί με σταυρό στη Θεσσαλονίκη, στις επόμενες εκλογές ή έστω να αναζητήσουν εναλλακτικές επιλογές σε οποιαδήποτε εκλογική περιφέρεια , προκειμένου να ενισχυθεί το κίνημα με την ενεργό και διακριτή παρουσία του στον εκλογικό αγώνα. Η θέση του κ. Βενιζέλου που εκφράσθηκε και με δημόσια δήλωση του λίγα λεπτά μετά την συνάντηση, ήταν «μόνο πρώτος στο Επικρατείας». Η προσωπική του απόφαση, να μην είναι για πρώτη φορά από το 1989 υποψήφιος, δεν υποχρέωνε το κίνημα για την τοποθέτηση του στην θέση του επικεφαλής του Επικρατείας


Μόνος του αποφάσισε να εγκαταλείψει την κοινή μας προσπάθεια σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση για το κίνημα και τη χώρα , ενώ θα μπορούσε να προσφέρει από οποιαδήποτε θέση σημαντικά.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ (24 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ)
Η άμεση δημόσια αρνητική αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν άφησε κανένα χρονικό περιθώριο.

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΓΑΠ
Δεν υπάρχει καμία διαφορά αντιμετώπισης. Οι πρώην Πρωθυπουργοί όλων των κομμάτων είναι υποψήφιοι σε εκλογική περιφέρεια και δίνουν τη μάχη να κερδηθεί η έδρα, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι δεν χρειάζονται σταυρό.»

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Οι χθεσινες πληροφοριες ανεφεραν οτι του "προσφερε" η Φωφη την τελευταια θεση στο επικρατειας. Αυτο ισχυει ή οχι αραγε; Πολυ σημαντικο κομματι για να το αφησουν αναπαντητο κατα λαθος.Επισης απορω πως σε επισημη ανακοινωση αναφερονται στον Παπανδρεου ως ΓΑΠ, το βρισκω πολυ ακομψο και ασεβη, απορω ποιος γραφει αυτες τις ανακοινωσεις.
Ερώτηση sosΓιατί να μην είναι πρώτος στο επικρατείας το μεγαλύτερο πολιτικό κεφάλαιο του κόμματος και με διαφορά ο κορυφαίος κοινοβουλευτικος.?Απάντηση. Γιατί εμείς είμαστε ΠΑΣΟΚ. Αντιπαθουμε το μεγάλο κεφάλαιο.