Και η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Με ένα βίντεο στα social media της, η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά τις στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου. Το βίντεο συνόδευσε με ένα κείμενο διακήρυξης της υποψηφιότητάς της, στο οποίο αναφέρεται στις προκλήσεις της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και στο όραμά της για μια Ελλάδα που παράγει, για μια Ελλάδα πιο δυνατή, πιο ασφαλή, πιο δίκαιη, για μια «Ελλάδα περήφανη» και για «ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ». 

Παράλληλα, ξεκινά περιοδείες σε όλη τη χώρα ενώ ήδη έχει ξεκινήσει κινητοποίηση για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων υπογραφών για την κατάθεση υποψηφιότητας, στην ιστοσελίδα diamantopoulou.gr

Η ανακοίνωση της Άννας Διαμαντοπούλου για την υποψηφιότητά της

«Πιστεύω στην κοινωνία.  Πιστεύω στην πολιτική, πιστεύω στη δύναμη του ανθρώπου να ορίζει τη μοίρα του, στη δύναμη του καθενός και της καθεμιάς μας να ονειρεύεται και να χτίζει μια καλύτερη ζωή.  Αυτό κατάφερε η γενιά μου και μια σειρά Ελλήνων με το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων στην εξουσία.  Αυτό κατάφερα και εγώ, από την Κοζάνη να βρεθώ στην Ευρώπη και τον κόσμο. 

Και από το ορυχείο που δούλευε ο πατέρας μου και τις σπουδές μου στο Πολυτεχνείο, στη Βουλή, σε μια σειρά από θέσεις ευθύνης, είτε στην πολιτική, είτε στον ιδιωτικό τομέα.  Δεν είχα ονειρευτεί από την αρχή τα όσα κατάφερα. Ξέρω όμως ότι τότε είχαμε και είχα το δικαίωμα στο όνειρο. Όπως και ξέρω, ότι σήμερα, η νεότερη γενιά, ο γιος μου και οι φίλοι του, μια σημερινή 15χρονη Άννα στην Κοζάνη, δεν έχει, και δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όσες είχα εγώ και οι φίλοι μου τότε. 

Γιατί στον δρόμο οι Έλληνες χάσαμε το μέτρο και στη συνέχεια την αυτοκυριαρχία μας και μαζί την ελπίδα. Και τώρα… τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια σειρά από σταυροδρόμια. Και σε αυτά τα σταυροδρόμια, πιστεύω ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ενεργοποιώντας τις αστείρευτες δυνάμεις της παράταξής μας, με όραμα για τις ζωές μας, με πολιτικές θέσεις με ουσία, πίστη, δουλειά και ρεαλισμό, μπορούμε να δείξουμε τον δρόμο και να τον βαδίσουμε μαζί. 

Γι' αυτό και κατεβαίνω υποψήφια για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σας καλώ στις κάλπες στις 6 Οκτωβρίου. Για κάθε 15χρονη Άννα, για τα παιδιά που έφυγαν από τη χώρα με την κρίση, για όσους αδυνατούν να ονειρευτούν, για όσους αναζητούν περισσότερες ευκαιρίες, για όσους δημιουργούν και διεκδικούν. Για όλους εκείνους που πλήττονται και περιθωριοποιούνται από την αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας και του κου Μητσοτάκη και για όλους εμάς που βλέπουμε τις ανισότητες να μεγαλώνουν ενώ ξέρουμε ότι μπορούμε καλύτερα. 

Για μια Ελλάδα που παράγει. Μια Ελλάδα πιο δυνατή, πιο ασφαλή, πιο δίκαιη! Για μια Ελλάδα περήφανη!  Για την αλληλεγγύη που έχουμε ανάγκη να ξανά χτίσουμε μεταξύ μας.  Για να ξανά συστηθούμε, για να συναντηθούμε. Για να ξανά ενωθούμε! Είμαι η Άννα Διαμαντοπούλου και ζητώ τη στήριξή σας. Για ένα μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ.  Για μια πατρίδα που δίνει το δικαίωμα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα να κοιτά το μέλλον στα μάτια και να ξέρει ότι… γίνεται».


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM