Χρυσοχοΐδης: Έρχονται 10.000 μόνιμες προσλήψεις στην υγεία

Χρυσοχοΐδης: Έρχονται 10.000 μόνιμες προσλήψεις στην υγεία Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Η ερχόμενη τετραετία «θα είναι της υγείας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μόλις ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας για τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

«Στόχος μας είναι η επαναθεμελίωση του ΕΣΥ. Τη νέα τετραετία, προτεραιότητες είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ με προσωπικό και μέσα, η ενίσχυση των κέντρων υγείας, οι μεταρρυθμίσεις στα νοσοκομεία, η ψυχική υγεία, ο νέος υγειονομικός χάρτης, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, οι προληπτικοί έλεγχοι που σώζουν ζωές των πολιτών αλλά και η κεντρικοποίηση των προμηθειών, τα οικονομικά δηλαδή, ζητήματα», είπε ο υπουργός Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος υπουργός ανέφερε ότι «θα προχωρήσουν τα προγράμματα πρόληψης παραγόντων κινδύνου και χρόνιων νοσημάτων».

Επίσης, τόνισε πως «στην πρωτοβάθμια φροντίδα, καθιερώνεται ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, ενισχύονται τα κέντρα υγείας και αναβαθμίζεται η λειτουργία των κινητών μονάδων υγείας. Δημιουργείται μηχανισμός κεντρικής παρακολούθησης για τον προσωπικό γιατρό και τήρησης του θεσμού, εντάσσονται νέες ιατρικές δυνατότητες, δίνεται δυνατότητα ένταξης γιατρών του ΕΣΥ που υπηρετούν σε δομές δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας περίθαλψης».

«Θα ενισχυθούν με ανακαίνιση 156 κέντρα υγείας, θα αναβαθμιστεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός σε 312 κέντρα υγείας, θα υπάρξει αναβάθμιση των δεξιοτήτων του προσωπικού των κέντρων υγείας και θα υπάρξει παροχή εξειδικευμένων θεραπειών στα κέντρα υγείας και επέκταση της τηλεϊατρικής και φροντίδας σε απομακρυσμένες περιοχές», σημείωσε.

Επίσης, προανήγγειλε την υλοποίηση προγραμμάτων για την ψυχική υγεία του γενικού πληθυσμού και ευάλωτων ομάδων: «Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η ανάπτυξη νέων δομών ψυχικής υγείας, δομές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων, δημιουργία 106 νέων μονάδων ψυχικής υγείας και η ίδρυση νέων κοινωνικών συνεταιρισμών περιορισμένης ευθύνης».

«Σε σχέση με τις υπηρεσίες υγείας, ανασχεδιάζεται ο χάρτης υγείας, θα αποτυπωθούν οι ανάγκες του πληθυσμού ανά περιφέρεια και περιοχή [...] Σε σχέση με τα νοσοκομεία, θα υπάρξει εκσυγχρονισμός 96 νοσοκομείων στη χώρα», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας προαναγγέλοντας και «την αναβάθμιση υπηρεσιών των τμημάτων επειγόντων περιστατικών, την ανακαίνιση 58 ΤΕΠ και την αναβάθμιση και ψηφιοποίηση του ΕΚΑΒ».

«Η άμεση παρέμβαση που νομοθετήθηκε από την κυβέρνηση, με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, είναι σε στάδιο υλοποίησης με 191 πληρώματα ασθενοφόρα, από τις ένοπλες δυνάμεις και το πυροσβεστικό σώμα, που τοποθετούνται σε 61 νησιωτικές περιοχές, τουριστικές και δυσπρόσιτες περιοχές».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσχοίδης ανέφερε επίσης ότι «η επιλογή διοικήσεων στα νοσοκομεία θα γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια».

Τέλος, ανέφερε ότι «θα προχωρήσουν 10.000 μόνιμες προσλήψεις, στοχευμένες για την κάλυψη των αναγκών σε κάθε περιοχή» και προανήγγειλε την ενίσχυση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM