Χωρίς Παπανδρέου η Βουλή μετά από 92 χρόνια

Χωρίς Παπανδρέου η Βουλή μετά από 92 χρόνια Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
9

Χωρίς εκπρόσωπο της οικογένειας Παπανδρέου μένει το Κοινοβούλιο, μετά από 92 ολόκληρα χρόνια, από την πρώτη δηλαδή εκλογή του Γεωργίου Παπανδρεόυ στη Βουλή με το κόμμα των Φιλελευθέρων το 1923.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας και από τότε εκλεγόταν συνεχώς έως και το 1967. Έπειτα, από την Μεταπολίτευση, ο Ανδρέας Παπανδρέου ιδρύει το ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται στη Βουλή μέχρι και το 1996 όπου ύστερα από μακρά ασθένεια, «φεύγει» από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών.

Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου, εκλεγόταν συνεχώς από τις εκλογές του 1985. Σε αυτές τις εκλογές - με το νέο του κόμμα - απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM

σχόλια

9 σχόλια