Χωρίς Παπανδρέου η Βουλή μετά από 92 χρόνια

Χωρίς Παπανδρέου η Βουλή μετά από 92 χρόνια Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
9

Χωρίς εκπρόσωπο της οικογένειας Παπανδρέου μένει το Κοινοβούλιο, μετά από 92 ολόκληρα χρόνια, από την πρώτη δηλαδή εκλογή του Γεωργίου Παπανδρεόυ στη Βουλή με το κόμμα των Φιλελευθέρων το 1923.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας και από τότε εκλεγόταν συνεχώς έως και το 1967. Έπειτα, από την Μεταπολίτευση, ο Ανδρέας Παπανδρέου ιδρύει το ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται στη Βουλή μέχρι και το 1996 όπου ύστερα από μακρά ασθένεια, «φεύγει» από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών.

Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου, εκλεγόταν συνεχώς από τις εκλογές του 1985. Σε αυτές τις εκλογές - με το νέο του κόμμα - απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια