H Πολωνία απειλεί να μην υπογράψει τη διακήρυξη της Ρώμης

H Πολωνία απειλεί να μην υπογράψει τη διακήρυξη της Ρώμης Facebook Twitter
0

Η Πολωνία είναι πιθανόν να μην δεχθεί την διακήρυξη της Ρώμης, που θα χαράξει την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, εάν το έγγραφο δεν θίγει ζητήματα που η Βαρσοβία θεωρεί σημαντικά, δήλωσε η πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο.

 

Το σχέδιο της διακήρυξης αναφέρει ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα εργασθούν για μία Ενωση που προωθεί την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, συνοχή και σύγκλιση, λαμβάνοντας υπ΄όψιν την ποικιλία των κοινωνικών μοντέλων και τον ρόλο κλειδί των κοινωνικών εταίρων.

 

«Εάν η διακήρυξη δεν περιλαμβάνει τα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για την Πολωνία, δεν θα την αποδεχθούμε», δήλωσε η πολωνή πρωθυπουργός στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN.

 

«Η ενότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης , η υπεράσπιση μίας στενής συνεργασίας με το ΝΑΤΟ, η ενίσχυση του ρόλου των εθνικών κυβερνήσεων και οι κανόνες της ενιαίας αγοράς που δεν μπορεί να διαιρούν αλλά να ενώνουν, αυτές είναι οι τέσσερις προτεραιότητες που πρέπει να περιλαμβάνονται στην διακήρυξη, διευκρίνισε η Σίντλο.

 

Πριν από λίγες ημέρες, ο ηγέτης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαίου και Δικαιοσύνης Γιάροσλαβ Κατσίνσκι προειδοποίησε ότι η Βαρσοβία θα δώσει σκληρή μάχη στη σύνοδο κορυφής της Ρώμης και δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε μορφή Ευρώπης πολλών ταχυτήτων.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM